2012 m. spalio 2 d., antradienis

Kepsninėje keptos kesadilijos

Kaip man patinka toks saulėtas, spalvingas ir sausas ruduo. Tada galima išsinešti stalą po rudenėjančiu medžiu ir valgyti krentant spalvotiems lapams. Šį savaitgalį kaip tik taip ir valgėme, nes oras buvo puikus.
Ruduo man patinka ne vien dėl spalvotų medžių lapų, bet ir dėl tų pačių spalvų atsikartojimo rudeninėse daržovėse. Šiuo metu, kol nesibaigė vietiniai pomidorai, kol dar dera saldieji kukurūzai, kol turguje galima nusipirkti Lietuvoje augintų aitriųjų ir saldžiųjų paprikų, labai gera gaminti meksikietišką maistą.


Kesadilijos (Quesadilla) – tai įdarytos keptos tortilijos. Labai greitai pagaminamas ir skanus užkandis. Tokias kesadilijas, su įvairiomis daržovėmis, kepiau Cobb kepsninėje beveik visą vasarą, jas labai pamėgo mano vaikai. Man su tokiomis vaišėmis irgi labai paprasta, tik pripjaustau pilną padėklą daržovių ir sūrio, o jau kiekvienas pagal savo skonį ir nuotaiką jas gaminasi ir kepasi pats. Pasistatome Cobb kepsninę tiesiai ant stalo, apsėdame ją iš visų pusių, ir kepame kiekvienas skirtingas kesadilijas, o po to vaišinamės ir ginčijamės, kieno kesadilija pati skaniausia.

P.S. Prie šių meksikietiškų kesadilijų dar patariu kepsninėje išsikepti saldžiųjų kukurūzų burbuolių ir pasigaminti greitai paruošiamo salsa padažo. Turėsite puikų rudenišką meksikietišką vakarėlį.


Receptas adaptuotas pagal knygą „Barbekiu“.

4 asmenims:
  • 8 kvietinių miltų tortilijos
  • 200 g. mocarelos sūrio
  • 4 pomidorai
  • 2 saldžiosios paprikos
  • 1 aitrioji paprika
  • 1 išvirtas saldusis kukurūzas
  • 1 mėlynasis svogūnas
  • šviežių petražolių ir bazilikų
  • druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • salsa padažo (receptas čia)


Kepsninę paruošiau kepimui ant tiesioginės ugnies.
Daržoves nuploviau ir supjausčiau. Suraikiau sūrį. Išviriau kukurūzo burbuolę ir nupjausčiau nuo jos grūdelius.
Tortilijas plonai iš vienos pusės aptepiau salsa padažu, ant viršaus dėjau kelis pjaustyto sūrio gabalėlius, ant jo pjaustyto pomidoro, saldžiosios ir aitriosios paprikos, plonai pjaustytų svogūnų, apibarsčiau kukurūzų grūdeliais, prieskoninėmis žolelėmis, skaninau druska ir maltais pipirais. 
Kesadilijas kepiau po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Apversti jas reikia atsargiai, kad neišbyrėtų įdaras. Iškepusios kesadilijos yra traškios, sūris išsilydęs, o daržovės viduje - karštos. Iškepusias įdarytas tortilijas perpjoviau pusiau.
Tokias kesadilijas galima kepti bet kurioje kitoje kepsninėje, o įdaryti viskuo, ką jūs mėgstate.


Skanaus meksikietiško vakarėlio!

11 komentarų:

  1. Tobulas ruduo nuotraukose. T o b u l a s.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Marta, ačiū! Tobulas tas metų laikas - ruduo :)

      Panaikinti
  2. Mielai įsiprašyčiau į hamaką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. bet jau savo bloge - tobula cobb reklama padaret, t o b u l a. matyt tikrai jum daug sumokejo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mielas, Anonime, priimsiu tai, kaip tobulą komplimentą ir mano darbo įvertinimą :)

      Panaikinti
  4. Ot lietuviai... žmonės niekaip negali patikėti, kad gerais dalykais galima nuoširdžiai džiaugtis ir tuo dalintis su kitais...
    Gerai dar, kad Lietuvoj gražūs rudenys būna :) Ir gerai, kad gerais receptais negaila dalintis. Ir nuotraukom gerom. Ir nuotaika gera.
    Ačiū Jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai grazu ir skaniai atrodo :)) reikes butinai isbandyti!! sekems

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu uz recepta IR UZ IDEJA :-) Isbandeme savaitgali . Puoda turiu jau keleta metu , bet niekad taip nedariau - vaikai liko is vis suzaveti,kai gali detis patys ka nori.

    AtsakytiPanaikinti