Dar prieš savaitę, būdama
vasarnamyje, ilgėjausi Vilniaus ir maniau, kad jo labai pasiilgau.
Dabar, jau penkias dienas būdama Vilniuje, jaučiu kaip beprotiškai
pasiilgau Druskininkų. Pasiilgau gryno oro ir miško su mėlynėmis...
Būdama vasarnamyje kepiau blynus su mėlynėmis, juos valgėme
užsipildami pačiu tikriausiu klevų sirupu iš Vermonto,
tuo pačiu, kurį gavau dovanų nuo Jūratės. Dažniausiai
amerikietiški mėlynių blynai kepami su pasukomis arba pienu ir lydytu sviestu, aš pabandžiau juos kepti tik su riebia grietinėle,
rezultatas pranoko mano lūkesčius.
Įkvėpimo sėmiausi iš
smittenkitchen.com
4 asmenims:
- 1 st. šviežių mėlynių
- 1,5 st. miltų
- 2 st. riebios grietinėlės (35 % riebumo)
- 2 kiaušiniai (nedideli)
- 2 v.š. cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
Pateikimui:
- klevų sirupo arba šviežio medaus
- šviežių mėlynių
Viename inde išsukau kiaušinius su
grietinėle.
Kitame inde sumaišiau sausus
produktus: miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų
bei druską.
Išmaišytus sausus produktus subėriau
į skystus ir gerai išsukau. Tada į tešlą subėriau švarias
mėlynes ir atsargiai sumaišiau, kad mėlynės nesusitrintų ir
pasislėptų tešloje.
Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio
karštumo ugnies kepiau nedidelius blynus. Blynus kepiau sausoje
keptuvėje, jei blynai per greitai pradeda svilti, reiškia kepate
per karštoje keptuvėje. Blynus ant kitos pusės reikia versti kai
ant nekeptos blyno pusės pradeda kilti burbuliukai.
Blynus dėjome vieną ant kito,
gardinome klevų sirupu ir likusiomis mėlynėmis, valgėme
užsigerdami mėtų arbata. Vieni iš skaniausių, mano keptų, savaitgalio blynų.
P.S. Tobuli mėlynių blynai, kurie
patiko visiems, kas juos valgė. Žinant, kad jie kepami tik su
grietinėle, kiek graužia sąžinė, dėl kalorijų skaičiaus, bet
valgant riebumo juose visiškai nesijaučia.
Skanių blynų su mėlynėmis!