tag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post5280014304903062806..comments2023-05-02T17:10:49.637+03:00Comments on Sezoninė virtuvė: Obuolių pyragas "Šarlotė"Renniehttp://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-45976537917181168782013-01-02T01:46:16.809+02:002013-01-02T01:46:16.809+02:00kalbant apie pavadinimą, tai su tuo susiję visokių...kalbant apie pavadinimą, tai su tuo susiję visokių įdomių versijų. Pvz įdomu tai, kad Rusijoje iki revoliucijos šarlotė būdavo kitokia. O tais laikais, kai deficitas viską supaprastino, tai ir šarlotę supaprastino. Dėl to, kad šis pyragas puikus, nėra jokių abejonių. Bet dėl pavadinimo tai ... užsuk paskaityti http://www.7ravioli.com/obuoliu-pyragas-sarlote/htmlDalia, Septyni virtieniaihttp://www.7ravioli.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-83638749531135089372012-10-10T12:14:06.957+03:002012-10-10T12:14:06.957+03:00Neringa, taip kepti pyragą mane mokino močiutė, ta...Neringa, taip kepti pyragą mane mokino močiutė, tai taip ir darau :) Keli mano draugai yra kepę šį pyragą, tik skundėsi, kad niekad jis neiškyla, taip, kaip pas mane, išsiaiškinome, kad jie kiaušinių beveik neplaka. Kiaušinius labiau išplakus šarlotė tikrai gaunasi daug puresnė ir skanesnė :) Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-8537706101516270642012-10-10T10:20:56.785+03:002012-10-10T10:20:56.785+03:00Aš irgi neplaku kiaušinių, paprastai sumaišau su s...Aš irgi neplaku kiaušinių, paprastai sumaišau su sukrumi (net nemaišau tiek, kad ištirptų, tik kad susimaišytų), dar nebuvo nė karto, kad neiškiltų, o kepu tikrai jau seniai ir dažnai. Beje, aš ir obuolių nelupu, man taip dar skaniau. Turbūt lengvesnio, skanesnio ir greitesnio recepto nėra, bent jau man neteko ragauti.Neringanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-65381445934567296332012-10-04T10:19:00.883+03:002012-10-04T10:19:00.883+03:00Kaip džiugu, Vika, jis tikrai paprastas, kad net v...Kaip džiugu, Vika, jis tikrai paprastas, kad net vaikai gali lengai iškepti, o produktų jam irgi daug nereikia, juk cukrus, miltai ir kiaušiniai visad po ranka :) Man irgi Šarlotė rudeninių pyragų topas.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-81723625088913305412012-10-04T09:47:08.562+03:002012-10-04T09:47:08.562+03:00Mieloji, šitas pyragas pas mus tavo dėka namie nr....Mieloji, šitas pyragas pas mus tavo dėka namie nr.1 kai namai pilni obuolių :) o mažoji pagalbininkė jau beveik išmoko jį pati sumaišyti, pagalbos reik tik obuolius patuošti :) Vikahttps://www.blogger.com/profile/06478280396206192962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-21317946477311968942012-02-05T21:55:44.162+02:002012-02-05T21:55:44.162+02:00Vitalija, mano namuose jis irgi dažniausiai kepama...<b>Vitalija</b>, mano namuose jis irgi dažniausiai kepamas obuolių pyragas :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-21922431500678876542012-02-05T13:20:28.008+02:002012-02-05T13:20:28.008+02:00Puikus pyragas ,gal 35metus aš ji žinau ir kepu ,n...Puikus pyragas ,gal 35metus aš ji žinau ir kepu ,nors esu išbandžius begales obuoliu pyragu ,bet šis nepamirštamas ir tankiausiai kepamas mūsų namuoseVitalijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-21076334092886009652012-02-04T20:59:20.956+02:002012-02-04T20:59:20.956+02:00Tų aguonų čia visai mažai, tik dėl grožio :)Tų aguonų čia visai mažai, tik dėl grožio :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-15333466022290168542012-02-04T18:28:44.569+02:002012-02-04T18:28:44.569+02:00Tavo Šarlotė net aguonomis pagerinta :)Tavo Šarlotė net aguonomis pagerinta :)Daliahttp://dalia.clanteam.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-28451999458138732672012-02-03T20:59:03.626+02:002012-02-03T20:59:03.626+02:00Man irgi, Priegliau, toks pavadinimas arčiau širdi...Man irgi, Priegliau, toks pavadinimas arčiau širdies :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-77740280437666253952012-02-02T19:15:54.798+02:002012-02-02T19:15:54.798+02:00Man užtenka jį vadinti tiesiog obuolių pyragu. :))...Man užtenka jį vadinti tiesiog obuolių pyragu. :))Priegliushttps://www.blogger.com/profile/01946961579558523525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-27823820418950462612012-02-02T15:01:06.362+02:002012-02-02T15:01:06.362+02:00Va, va, kaip sako liaudis, gyveni ir mokaisi ;)Va, va, kaip sako liaudis, gyveni ir mokaisi ;)Rūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-75459514684554921462012-02-02T12:23:31.548+02:002012-02-02T12:23:31.548+02:00Gal ir nebūtina iki visiško baltumo plakti, bet ge...Gal ir nebūtina iki visiško baltumo plakti, bet gerai išplati tai tikrai rekėtų, nes yra galimybė, kad pyragas neiškils ir nebus purus, o gausis saldi kiaušinienė :) Taigi, turintiems virtuvinį mikserį rekomenduočiau jį panaudoti :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-47339638663289886032012-02-02T12:06:52.435+02:002012-02-02T12:06:52.435+02:00Ne, kiaušinių iki baltumo neplaku. :) Tiesiog pama...Ne, kiaušinių iki baltumo neplaku. :) Tiesiog pamaišau kol ištirpsta cukrus ir pyragas vistiek puikiai iškyla!Priegliushttps://www.blogger.com/profile/01946961579558523525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-83405679057683114992012-02-01T18:22:47.825+02:002012-02-01T18:22:47.825+02:00O aš Gustavo laidą irgi su vaikais mielai pažiūriu...O aš Gustavo laidą irgi su vaikais mielai pažiūriu :) Tik šį receptą turbūt būsiu pražiopsojusi. Kiaušinius rankomis iki baltumo išsukti ne prasta mankšta man būtų, beje mano močiutė, šiam pyragui, kiaušinius irgi su plakimo šluotele iki gilios senatvės plakdavo. Tinginystė - tie virtuvės pagalbininkai, bet užtat kaip paprasta ir greita :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-24469966457529617452012-02-01T16:14:16.763+02:002012-02-01T16:14:16.763+02:00Aš tokį pyragą Gustavo laidoj mačiau. Aš pats jį g...Aš tokį pyragą Gustavo laidoj mačiau. Aš pats jį gaminu panašiai, tik kiaušinius su cukrumi plaku trumpiau ir rankytėmis. :) Be to, nebarstau cinamono, bet kitą kartą įbersiu - tikrai nepakenks! ;)Priegliushttps://www.blogger.com/profile/01946961579558523525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-75000226255810220262012-01-31T19:53:03.095+02:002012-01-31T19:53:03.095+02:00Tai va, Rūta, aš irgi po ilgų kepimo metų pagaliau...Tai va, <b>Rūta</b>, aš irgi po ilgų kepimo metų pagaliau sužinojau šio obuolių pyrago tikrąjį pavadinimą :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-13864702198957058792012-01-31T19:50:25.451+02:002012-01-31T19:50:25.451+02:00Su paskutiniu teiginiu pilnai sutinku :) Bet man t...Su paskutiniu teiginiu pilnai sutinku :) Bet man traški plutelė ir be aliejaus gaunasi, bet reiks kitą kartą pagal tave šarlotę iškepti :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-81505468261178118082012-01-31T19:09:14.238+02:002012-01-31T19:09:14.238+02:00Matai kaip, šitas pyragas "keturi kiaušiniai,...Matai kaip, šitas pyragas "keturi kiaušiniai, stiklinė cukraus, stiklinė miltų" - vadinasi Šarlotė :) Mano virtuvinėje biografijoje jis taip vienas pirmųjų gaminių. Gal net koks antras po plaktos kiaušinienės ;)Rūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-84165552145725342072012-01-31T18:29:04.191+02:002012-01-31T18:29:04.191+02:00Na, aš šaukštą aliejaus pilu. Ta traški plutelė, m...Na, aš šaukštą aliejaus pilu. Ta traški plutelė, mmm... :) Dzūkaitės turi gerą skonį ;)Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-77554492183986145462012-01-31T18:19:41.746+02:002012-01-31T18:19:41.746+02:00Egidija, kai aš jį ten pamačiau net nustebau, kad ...<b>Egidija</b>, kai aš jį ten pamačiau net nustebau, kad visiškai analogiškas mano kepamam, aš tik kartais, jei maži kiaušiniai, dedu jų keturis, o ne tris. Vaikystėje tai buvo turbūt vienintelis obuolių pyragas kepamas mūsų namuose, turbūt, toks skanus, kad nereikėjo ieškoti kito obuolių pyrago recepto :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-47621329439139902972012-01-31T18:14:57.733+02:002012-01-31T18:14:57.733+02:00Reda čia toks kasdienis pyragas, nes produktų jam ...<b>Reda</b> čia toks kasdienis pyragas, nes produktų jam dažniausiai visad yra namuose, o ir pats procesas toks nesudėtingas, bet užtat labai skanus :) Toks paprastai nepaprastas obuolių pyragas :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-32071644755687406912012-01-31T18:12:21.063+02:002012-01-31T18:12:21.063+02:00Julija, aš apie jį pasakyčiau tą patį:) Vienu met...<b>Julija</b>, aš apie jį pasakyčiau tą patį:) Vienu metu net galvojau, kad visi jį moka kepti, bet labiau pasiaiškinus, supratau, kad veni kažką panašaus kepa su kepimo milteliais ar soda, o kiti deda sviesto, o dar kiti apie jį nieko nėra negirdėję. Todėl pamaniau, kad visai naudinga būtų šiuo receptu pasidalinti :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-65991283817908537252012-01-31T14:13:37.634+02:002012-01-31T14:13:37.634+02:00aš tą variantą iš Smitten jau kokius 4 kertus kepi...aš tą variantą iš Smitten jau kokius 4 kertus kepiau. labai skanu ir taip paprasta...egidijahttp://www.tinginiai.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-32801039430877639792012-01-31T10:31:18.716+02:002012-01-31T10:31:18.716+02:00Super paparastas ir jaučiu begalo skanus :) būtina...Super paparastas ir jaučiu begalo skanus :) būtinai reiks išbandyti, kai laiko nebus o skanaus noresis :)Redahttps://www.blogger.com/profile/06586889147176701503noreply@blogger.com