tag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post7681372178279206628..comments2023-05-02T17:10:49.637+03:00Comments on Sezoninė virtuvė: Avižų kisielius su trintomis spanguolėmisRenniehttp://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-72696556449320582672012-01-09T12:04:07.462+02:002012-01-09T12:04:07.462+02:00Ramunia, kadangi mano močiutė avižinio kisieliaus ...<b>Ramunia</b>, kadangi mano močiutė avižinio kisieliaus negamino, nesu ragavusi tradicinio varianto, maniškis tikrai kad netradicinis, o daugiau šiuolaikinis, paskanintas cukrumi, kad būtų daugeliui priimtinesnis. Man šis variantas labai patiko:)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-23286556763263959772012-01-07T13:13:59.825+02:002012-01-07T13:13:59.825+02:00Šioms Kūčioms su mama perkalbėjau šį tradicinį pat...Šioms Kūčioms su mama perkalbėjau šį tradicinį patiekalą, bet taip jau ir nebesusiruošiau gamintis pati, o iš ankstesnių laikų puikiai prisimenu skonį. Mes jį gamindavom be cukraus, žodžiu visiškai natūralus skonis, su kažkiek rūgštelės atsiradusios dėl rūgimo. Gaudavosi tikrai kietos želės pavidalo. Valgydavom jį su pienu ir pasibarstydavom cukrum. Kol buvau vaikas visiškai nemėgau, bet matyt ramuniahttps://www.blogger.com/profile/01128221211791129014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-46765255805248503252011-12-30T12:31:08.766+02:002011-12-30T12:31:08.766+02:00Ausra, aš irgi ilgiau dešimties minučių tikrai nev...<b>Ausra</b>, aš irgi ilgiau dešimties minučių tikrai neviriau. Gal avižiniai dribsniai buvo labai perdirbti, o ne tie stambieji. Net nežinau, pati tik du kartus jį esu virusi, bet abu kartus buvo tirštas.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-50687025109555702632011-12-29T13:38:24.336+02:002011-12-29T13:38:24.336+02:00Na lyg pyliau tiek vandens, kad susidarytu apie li...Na lyg pyliau tiek vandens, kad susidarytu apie litra kisieliaus turinio.. Gal is tiesu per mazai viriau? Nes kai baigiau virti, tai tokio tirstumo ir buvo, kaip kisielius.. O kiek laiko jus verdate savaji kisieliu? Nes as viriau gal apie 10 min..Kaip suprantu reiktu virti tol, kol pasidarytu tirtumo kaip zele, ar ne?Ausranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-87215839937085671022011-12-27T22:53:56.364+02:002011-12-27T22:53:56.364+02:00Oge, aš irgi jį jau įtraukiau į privalomų Kūčių va...<b>Oge</b>, aš irgi jį jau įtraukiau į privalomų Kūčių valgių sąrašą, vežiausį šį kisielių pas tėvus, tai visa šeima jį labai teigiamai įvertino :)<br /><b>Ausra</b>, želatinos dėti papildomai tikrai nereikia, galbūt buvo per mažai avižų ir per daug vandens? Gal ne labai aiškiai parašiau, bet antrąkart reikia įpilti ne 1 litrą vandens, o tik tiek, kad iš viso susidarytų 1 litras kisieliaus Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-60859921469979270772011-12-27T19:00:43.501+02:002011-12-27T19:00:43.501+02:00O man deja, kazkodel nepavyko - skonis geras, bet ...O man deja, kazkodel nepavyko - skonis geras, bet taip ir gavosi - tik tirstas kisielius - nesustingo man i drebucius, kaip Jusu nuotraukoje.. Gal zele deti reikejo papildomai?Ausranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-24970937258996332102011-12-25T00:02:54.896+02:002011-12-25T00:02:54.896+02:00Jau isbandytas! Itrauktas i privalomu kuciu valgiu...Jau isbandytas! Itrauktas i privalomu kuciu valgiu sarasa!:) Laaabai skanu ir nors sis kisielius kazkam tradiciskas, bet man jis pasirode labai originalus ;)ogenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-64775298873240679062011-12-22T00:07:30.190+02:002011-12-22T00:07:30.190+02:00Vilma, čia tos pačios nuotraukos, kaip ir žurnale....<b>Vilma</b>, čia tos pačios nuotraukos, kaip ir žurnale. Šį kisielių žurnalui ruošiau dar rudenį. Kaip formeles naudojau mažus kavos puodelius :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-51822189089907179902011-12-21T17:35:03.199+02:002011-12-21T17:35:03.199+02:00Identiška kaip žurnale. Šaunu! Galiu paklausti, ko...Identiška kaip žurnale. Šaunu! Galiu paklausti, kokią formelę naudojai?Vilmahttps://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-3711915438543838342011-12-21T09:25:44.393+02:002011-12-21T09:25:44.393+02:00Ačiū Tau, Rūta, už įvertinimą :)
Odeta, būtinai pa...Ačiū Tau, <b>Rūta</b>, už įvertinimą :)<br /><b>Odeta</b>, būtinai pabandyk jį pasigaminti pati, maniškis tikrai neturėjo jokio stipraus ir nemalonaus kvapo. Gal sveikuolišką avižų kisielių reiktų ilgiau rauginti ir, aišku, virti be cukraus. Aš avižų kisielių norėjau pagaminti ir parodyti, kaip skanų desertą, kiek šeimininkių tiek ir patiekalo variantų. <br /><b>Mielas Anonime</b>, recepte yra Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-42195527773354067232011-12-20T23:09:15.793+02:002011-12-20T23:09:15.793+02:00super, noriu pamėgint, tik klausimytis: recepte nu...super, noriu pamėgint, tik klausimytis: recepte nurodyti avižų dribsniai. Čia tos pilnos avižos, ar skaldytos? ačiūAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-22588450386363628542011-12-20T21:05:18.656+02:002011-12-20T21:05:18.656+02:00Niekada gyvenime nepamiršiu, kaip teta gydytoja (j...Niekada gyvenime nepamiršiu, kaip teta gydytoja (ji pas mus buvo gana susireikšminusi) kalėdoms ( pas senelius kaime) pademonstravo koks turi būti avižinis kisielius...senelis, dėdė, tėtis, atnešus avižinį kisielių ant stalo, pradėjo ieškoti kurio kojinės senai nekeistos...o pasirodė kisielius skleidė šį aromatą:))) Atsiprašau, kad pradėjau komentarą tokia gaida, bet šis kisielius atrodo tikra Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-60311759530515277962011-12-20T15:06:05.204+02:002011-12-20T15:06:05.204+02:00100 balų!100 balų!Rūtahttps://www.blogger.com/profile/10709875851125086663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-86501028198524651052011-12-20T14:40:52.317+02:002011-12-20T14:40:52.317+02:00Mielas Anonime, ta kisieliaus gamyba tai visai &qu...Mielas <b>Anonime</b>, ta kisieliaus gamyba tai visai "apetitna", tuk ne tik avižas paraugintas valgome, o ir ruginės duonos raugas ir gira panašiai rauginama. Tik, turbūt, apie tai nesusimąstome, kai valgome :) Mano šeimoje šis kisielius irgi nėra tradiciškai gaminamas, pagaminau jį šiemet pirmą kartą ir buvau maloniai nustebinta jo skoniu. Rekomenduoju išbandyti, kad turėtumėt ir savoRenniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-44062894577072978002011-12-20T14:11:14.153+02:002011-12-20T14:11:14.153+02:00Šį receptą pirmiausia ir pamačiau žiemos oC žurnal...Šį receptą pirmiausia ir pamačiau žiemos oC žurnale, jau maniau gaminsiu, bet vyro prisiminimuose likęs avižų kisielius rūgštus ir dar negero kvapo (jis apibūdino aštriau :( ) Tikiuosi, kad tiesiog kitu būdu gamintas buvo.. Nes šį pabandyti laabai noriu!ogenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-75175938331008576892011-12-20T12:36:25.670+02:002011-12-20T12:36:25.670+02:00WOW kaip idomu! nors aprasymas nelabai "apety...WOW kaip idomu! nors aprasymas nelabai "apetytnas" - bet isvaizda - labai skani! noreciau paragauti - mano seimoje jo niekad nieks negamino...Anonymousnoreply@blogger.com