tag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post2820498595260711536..comments2023-05-02T17:10:49.637+03:00Comments on Sezoninė virtuvė: Cukinijų džemasRenniehttp://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-24341059546081359652012-08-28T11:37:48.737+03:002012-08-28T11:37:48.737+03:00Ačiū už atsakymą :)Ačiū už atsakymą :)Valdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-18977426099767474532012-08-28T08:58:36.534+03:002012-08-28T08:58:36.534+03:00Aurelija, malonu, kad jums patiko, o sutrinti džem...Aurelija, malonu, kad jums patiko, o sutrinti džemą irgi puiki idėja, tada jis turėtų būti vientisesnis.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-44342739784640326362012-08-27T22:40:09.324+03:002012-08-27T22:40:09.324+03:00Tikrai puikus džemas! Ką tik išviriau ir išpilsčia...Tikrai puikus džemas! Ką tik išviriau ir išpilsčiau į stiklainiukus, o netilpusį - išragavau. Man jis labai patiko :) Tik aš šį džemą dar su blenderiu sutryniau, kad būtų mažiau gabaliukų. Ačiū, Rennie, už receptuką ;)Aurelijahttps://www.blogger.com/profile/07241218053642732111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-72194619572886070012012-08-27T09:33:00.980+03:002012-08-27T09:33:00.980+03:00Manau, kad verta pabandyti, tik pjaustykite agutot...Manau, kad verta pabandyti, tik pjaustykite agutotį nestoromis 0,5 cm riekelėmis. Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-25664645555767344132012-08-26T17:13:59.113+03:002012-08-26T17:13:59.113+03:00kaip manot, ar vietoj cukinijų tiktų jų pakaitalas...kaip manot, ar vietoj cukinijų tiktų jų pakaitalas - agurotis? :) nes niekaip nesumąstau ką su jais daryti...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-12816977654330591372012-08-22T15:26:37.708+03:002012-08-22T15:26:37.708+03:00Aurelija, jis tikrai skanus, tik virti reikia ilgo...Aurelija, jis tikrai skanus, tik virti reikia ilgokai :) Pirmą kartą cukinijų džemą viriau su kardamonu ir vanile, o antrą kartą su cinamonu ir imbieru, tai spalva gavosi tamsesnė ir skonis kiek aštrenis, bet abu variantai savotiškai skanūs. Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-88178315045422371632012-08-22T13:22:43.418+03:002012-08-22T13:22:43.418+03:00Kaip skaniai atrodo šis džemas :) Gaila, kad kaime...Kaip skaniai atrodo šis džemas :) Gaila, kad kaime tik žaliosios cukinijos, o tokių saulėtųjų neužaugo... O įdomu, kaip truputėlis imbiero derėtų šalia kardamonų? Aurelijahttps://www.blogger.com/profile/07241218053642732111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-55496321396094770552012-08-22T12:30:29.149+03:002012-08-22T12:30:29.149+03:00Kaip matau, Odeta, reiks man ir marinuotų cukinijų...Kaip matau, Odeta, reiks man ir marinuotų cukinijų receptėliu pasidalinti :) Cukinijas visad marinuoju pagal mamos receptą ir jos būna traškios ir skanios visą žiemą. Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-24754591748543483822012-08-22T12:28:14.339+03:002012-08-22T12:28:14.339+03:00Pavydžiu, Aušra, tavo nuostabaus sodo :)Pavydžiu, Aušra, tavo nuostabaus sodo :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-19072217891499563172012-08-21T23:33:18.688+03:002012-08-21T23:33:18.688+03:00Oi, kad tų cukinijų dabar nors vežimu vežk, viskam...Oi, kad tų cukinijų dabar nors vežimu vežk, viskam pakanka :) Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-30580449041040784212012-08-21T22:54:35.797+03:002012-08-21T22:54:35.797+03:00Praeitais metais, pagaminau tipo pjaustytas cukini...Praeitais metais, pagaminau tipo pjaustytas cukinijas, kaip agurkus gamindama, tik užpildama, bet man jos suskystėjo, suminkštėjo. Dabar tik košes begaminu, nors labai noriu traškių ir pikantiškų, kaip parduotuvėse:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-88671755249857400192012-08-21T20:53:53.821+03:002012-08-21T20:53:53.821+03:00Aušra, tikrai skanu :)Aušra, tikrai skanu :)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-47725945025387770882012-08-21T20:52:20.162+03:002012-08-21T20:52:20.162+03:00Mano konservatyvusis vyras net nesuprato, kad cuki...Mano konservatyvusis vyras net nesuprato, kad cukinijų džemą valgo, pagalvojo, kad kriaušių :) Man šis džemas tikras atradimas ir tikrai labai skanus, daug skonio priduota tos nesuvirusios ir beveik karamelizavusios cukinijų riekelės ir aišku prieskoniai, o citrina tik kiek rūgštumo priduoda, bet ne daugiau. Tikiuosi rytoj spėsiu tuo cukinijų pagardu pasidalinti:)Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-46666342759757661942012-08-21T20:52:07.045+03:002012-08-21T20:52:07.045+03:00isivaizduoju, kaip tai yra skanu!isivaizduoju, kaip tai yra skanu!Aušrahttps://www.blogger.com/profile/09527198070432615647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-78229417718954880942012-08-21T20:36:50.260+03:002012-08-21T20:36:50.260+03:00būtų labai super, labai lauksiu ir tada jau pulsiu...būtų labai super, labai lauksiu ir tada jau pulsiu bandyt gaminti tą pagardą ;)<br />prieš kelis metus bandžiau cukinijų-citrinų džemą virti, tai mums nepatiko kažkodėl..gal dėl to, jog dauguma priešiškai nusistatę prieš cukinijas (įvairiais būdais gaminamas ir visąlaik "atranda" patiekale) :D maniškis džemas irgi buvo ale tokiais gabaliukais suviręs, gal konservatyviems žmonėms vis tikJurgahttps://www.blogger.com/profile/17837569311173031464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-56140181714345343152012-08-21T20:10:53.234+03:002012-08-21T20:10:53.234+03:00Ačiū, Aušra. Man neperaugusias būtų gaila į džemą ...Ačiū, Aušra. Man neperaugusias būtų gaila į džemą sunaudoti, su jomis ir taip daug gerų receptų yra :) Jaunas cukinijas gal tik trumpiau virti reikėtų.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-15957967308756248512012-08-21T20:04:22.801+03:002012-08-21T20:04:22.801+03:00Jurga, aišku, kad tinka tiek žaliosios, tiek gelto...Jurga, aišku, kad tinka tiek žaliosios, tiek geltonosios, svarbu, kad tik jų žievelė dar būtų minkšta. Peraugusias cukinijas dar kartais marinuju, tame pačiame marinate, kaip ir agurkus. Jei spėsiu ryt dar įkelsiu labai skanaus saldžiarūgščio cukinijų pagardo su čili ir imbieru receptą.Renniehttps://www.blogger.com/profile/07205834884033000802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-80169573448850637512012-08-21T19:23:28.908+03:002012-08-21T19:23:28.908+03:00Atrodo labai vasariškai, nors daržovė jau lyg ir r...Atrodo labai vasariškai, nors daržovė jau lyg ir rudeninė. Vilioja! Tik, kažin, ar neperaugusios nesutižtų, kaip manai?Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7612666376070180538.post-56406378491842432012-08-21T19:08:34.460+03:002012-08-21T19:08:34.460+03:00o tinka ir žalios spalvos cukinijos? nes tavo gelt...o tinka ir žalios spalvos cukinijos? nes tavo geltonosios labai gražiai atrodo :)<br />gal turit dar idėjų cukinijų konservavimui?? Jurgahttps://www.blogger.com/profile/17837569311173031464noreply@blogger.com