Praeitą savaitę turgelyje vėl išsirinkau nemažą kaliaropės galvutę. Norėjau išbandyti jos skonį ne tik salotose, bet ir troškinyje. Juk lapkritis - kopūstų metas, o kaliaropė tai ropinis kopūstas, nors skoniu labiau primena ropę.
- 1 vid. kaliaropė
- 4 vid. morkos
- 1 svogūnas
- 0,5 kg kalakutienos file
- 200 ml. riebios grietinėlės
- Ryšelis petražolių
- Druska, malti pipirai
- Sviestas kepimui
Nuskutau morkas ir kaliaropes, bei supjausčiau juostelemis. Nulupau, smulkiai supjausčiau svogūną.
Nuploviau ir nedideliais kubeliais susmulkinau kalakutienos file.
Keptuvėje išlydžiau sviestą ( aš naudoju lydytą sviestą "gi", nes jis turi labai skanų riešutinį skonį, kuris ypatingai tinka prie šakniavaisinių daržovių). Geriausią "gi" receptą (jei sugalvosite pasigaminti) rasite jogosmityba.wordpress.com. Svieste apkepiau svogūnėlius, vėliau kalakutieną, kai ji apskrudo sudėjau morkas su kaliaropėm. Uždengiau keptuvę, sumažinau ugnį ir patroškinau kokias 10 min.
Kai daržovės apminkštėjo (jokiu būdu neperkepkite), supyliau grietinėlę, padruskinau, papipirinau ir leidau dar pasitroškinti apie 5 min. Labai svarbu neperkepti , nes gausis košė, o ne traškiosios daržovės, kurių net pats skonis nuostabus iš savęs, nereikalaujantis jokių intensyvesnių prieskonių.
Apibarsčiau susmulkintom petražolėm, ir prie stalo.
Skanios vakarienės, o gal lengvų pietų.
Labai labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiVioleta, džiaugiuosi, kad tau patiko :)
Panaikinti