2011 m. gegužės 29 d., sekmadienis

Šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis

Aš, kaip visad, viską sužinau paskutinė... Jei ne Jurga, tai turbūt ir nesužinočiau apie naują kulinarinę laidą  Virtuvės mitų griovėjai. Šią savaitę jie gamino tradicinius šaltibarščius, netradiciniu būdu ir pateikimu. Pasirodo, kartais verta įsijungti televizorių ir saulėtą šeštadienio vidurdienį. Ta proga, ir aš noriu pasidalinti savo mėgstamais, ne visai tradiciniais, šaltibarščiais su ridikėliais ir rūgštynėmis, labai pavasariška sriuba...
  • 1 l šaltibarščių kefyro
  • ryšelis ridikėlių
  • kelios saujos šviežių rūgštynių
  • ryšelis krapų
  • keletos svogūnų laiškų
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
Ridikėlius sutarkavau burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapojau peiliu, supjausčiau krapus ir svogūnų laiškus. Į puodą supyliau šaltibarščių kefyrą, į jį sudėjau tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišiau, gardinau prieskoniais. Gaminant šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingridientą, ridikėliai suteiks kartoko aštrumo, o rūgštynės daugiau rūgštaus gaivumo skonį. Tai viena iš mano mėgstamiausių, šiltojo sezono, sriubų.

Skanaus.

4 komentarai:

  1. Tokius labai mėgstu, tik prie tavo minėto gėrio pridedu šiek tiek česnako ir kefyrą maišau su grietinėle. Dieviška!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai mes, Ausrra, panašaus skonio, nes aš net drebu kai tų šaltibarščių užsimanau. Kitą kart pagaminsiu šaltibarščius pagal tave.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nepaprasto grozio nuotraukos! :)

    AtsakytiPanaikinti