2011 m. spalio 25 d., antradienis

Obuoliai tešloje

Ruduo - tikras obuolių rojus. Kai pabosta kepti obuolių pyragus ir keptus obuolius,  renkuosi tarpinį variantą - obuolius tešloje. Tai labai greitai paruošiamas desertas, kurį skanaujame su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.



Obuoliams tešloje prireiks:
  • sluoksniuotos bemielės tešlos (tiek lapelių, kiek obuolių kepsite)
  • obuolių (tiek, kiek norėsite kepti)
  • bruknių uogienės (tiks ir kita tiršta uogienė)
  • cinamono lazdelės ir cukraus pudros (papuošimui)
  • šlakelio pieno (tešlos aptepimui)
P.S. Nepamirškite prieš kepdami, tešlos patepti pienu arba plaktu kiaušiniu, nes aš pamiršau :)

Skanių obuolių!

Daugiau filmuotų receptų galima rasti pinigųkarta.lt

8 komentarai:

  1. Rennie, geras receptas, toks paprastas, vaikams gaminti kaip tik ;) O į obuolius būčiau pylęs šokoladą, nes manau nuo obuolių ir taip turėtų būti rūgštelė, ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus receptas! Aš pati savaitgalį kepiau obuolius - tik neluptus ir su riešutiniu įdaru. Bet bruknės ir obuoliai... klasika.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mindaugai, "Pinigų kartai" aš sąmoningai parinkinėju nesudėtingus ir greitai pagaminamus sezoninius receptus. Dėl tavo šokolado reiktų pagalvoti, man tai labiau obuoliai su medumi dera :) O ši bruknių uogienė, nėra labai saldi, su karstelėjusiu skoniu, tai su obuoliais labai jau tinka :) Bruknių uogienės receptas : http://sezoninevirtuve.blogspot.com/search/label/bruknės

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rūta, aš irgi neluptus kartais kepu, o tavo riešutinis įdaras turėtų labai jau tikti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nedaugiau nei elegantiškos bruknės :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rennie, dabar supratau tavo pasirinkimą ;)

    Beje, kažkur dar esu matęs gardėsį su burokėliais ir obuoliais sluoksniuotoje tešloje, ir dar ten kažkas įėjo, tik nepanemnu kas .. ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai elegantiškai ir prabangiai atrodo..pavaišinimui tai idealus variantas..;) gaila, kad neturiu bruknių uogienės..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mindaugai, labai įdomus receptas turėtų būti :)
    Oditėle, tai vienas iš mano mėgstamiausių, mažai darbo, o puikus rezultatas garantuotas. Pabandyk su kita uogiene :)

    AtsakytiPanaikinti