Ruduo man neatsiejamas nuo saldžiųjų kukurūzų burbuolių. Juos mėgsta visa mano šeima, o labiausiai tai dukrytė. Anksčiau maniau, kad visi kukurūzai kieti ir neskanūs, kol neparagavau jų keliaudama po JAV. Nuo tada niekados nepraleidžiu saldžiųjų kukurūzų sezono, skanausi kukurūzai yra saldieji, o paprastieji tik pieninės brandos, kai jie peržengia į vaškinę brandą, gali juos virti neviręs, vis tiek bus kieti ir neskanūs. Kas dar nėra jų ragavęs, labai rekomenduoju išbandyti.
Jiems pagaminti prireiks:
- 2 saldžiųjų kukurūzų
- 2 v.š. kokoso drožlių
- 2 v.š. sūrio "Džiugas"
- sviesto
- druskos
- medinių dantų krapštukų
Šį receptą ruošiau Pinigų kartai .
Skanių kukurūzų!
Visai neseniai pamėgau kukurūzus burbuolėse, tad norėčiau paklausti:
AtsakytiPanaikintiRašote, saldžiųjų, tad ar tos paprastos kukurūzų burbuolės iš parduotuvių/turgelių būna ir kitokių rūšių? Kaip vizualiai atskirti?
Ar termiškai neapdorotus kukurūzus vartojate gaminant, pavyzdžiui, į salotas? Bandžiau, ir buvo visai skanu, tad įdomu, kaip gamina kiti :)
Migle, saldieji kukurūzai ir paprastieji (kurių tarybiniais laikais buvo pilni laukai) išoriškai yra visiškai vienodi, bet jei saldžiųjų burbuolės grūdelį perdursi, iš jo pradės bėgti sultys, o jei perdūrus grūdelis bus kietas ir nesultingas, tai paprastieji kukurūzai. Gal ir ne labai gražu, bet aš turguje taip savo nagu tkrinu kukurūzus :) Kartais kukurūzų dar įmaišau į kepamus cukinijų blynelius, tam reikalui jų neverdu, o tik nupjaunu nuo burbuolės. Salotoms, manyčiau, puikiausiai tiktų ir žali ir apvirti kukurūzai, nevirtus kukurūzus irgi labai skanu graužti nuo burbuolės :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už patarimus, išbandysiu!
AtsakytiPanaikinti