Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima gaminti iš vakarykščių maisto likučių. Vieną dieną troškinau visą puodą mamos raugintų kopūstų su tėčio rinktais džiovintais grybais. Per vieną dieną jų niekaip neįveikėme, tai kitą dieną iškepiau dar ir pyragą, kurį įdariau tais pačiais troškintais kopūstais. Puiki vakarienė buvo, tokia greita ir skani.
4 porcijoms
Troškintiems kopūstams:
- 0,5 l raugintų kopūstų
- po nedidelę saują džiovintų baravykų ir voveraičių
- 2 dideli svogūnai
- džiovintų čiobrelių, keli lauro lapeliai
- druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
- saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Pyragui:
- 1 pak. sluoksniuotos mielinės tešlos
- kmynų (apibarstymui)
- pieno (pyrago aptepimui)
Džiovintus baravykus su voveraitėmis prieš kelias valandas užmerkiau verdančiame vandenyje. Išmirkusius grybus nuploviau, bet skysčio, kuriame jie mirko neišpyliau. Baravykus supjausčiau gabalėliais, o voveraites palikau sveikas, svogūnus supjausčiau plunksnelėmis.
Keptuvėje apkepiau svogūnus, kai jie pagelto sudėjau grybus, kai ir jie apkepė sudėjau raugintus kopūstus. Lengvai juos apkepiau, tada supyliau skystį, kuriame mirko grybai ir dar pusę stiklinės vandens, sudėjau lauro lapus.
Kai kopūstai suminkštėjo skaninau juos maltais pipirais, čiobreliu, cukrumi ir druska. Kopūstus troškinau apie 45 min. Šiam pyragui prireiks visų troškintų kopūstų kiekio.
Kepimo formoje ištiesiau iškočiotą sluoksniuotą tešlą, ją subadžiau šakute, ant tešlos sudėjau troškintus kopūstus su grybais. Ant kopūstų dėliojau tešlos juosteles skersai ir išilgai pyrago, kurias aptepiau pienu ir apibarsčiau kmynais. Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Šis kopūstų pyragas skanus vienas su stikline alaus, o jeigu jo dar liks, tai galima kitą dieną ir priešpiečiams į darbą įsidėti.
Keptuvėje apkepiau svogūnus, kai jie pagelto sudėjau grybus, kai ir jie apkepė sudėjau raugintus kopūstus. Lengvai juos apkepiau, tada supyliau skystį, kuriame mirko grybai ir dar pusę stiklinės vandens, sudėjau lauro lapus.
Kai kopūstai suminkštėjo skaninau juos maltais pipirais, čiobreliu, cukrumi ir druska. Kopūstus troškinau apie 45 min. Šiam pyragui prireiks visų troškintų kopūstų kiekio.
Kepimo formoje ištiesiau iškočiotą sluoksniuotą tešlą, ją subadžiau šakute, ant tešlos sudėjau troškintus kopūstus su grybais. Ant kopūstų dėliojau tešlos juosteles skersai ir išilgai pyrago, kurias aptepiau pienu ir apibarsčiau kmynais. Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Šis kopūstų pyragas skanus vienas su stikline alaus, o jeigu jo dar liks, tai galima kitą dieną ir priešpiečiams į darbą įsidėti.
Skanaus!
Labai elegantiškas pyragas iš nefotogeniškų raugintų kopūstų. Wow! Kaip visada, su noširdžiausiais komplimentais,
AtsakytiPanaikintiSegebutė
Segebute, na, raugintinti kopūstai tikrai ne iš pačių fotogeniškiausiųjų :) Dėkui už komplimentus pyragui, bet pas mus šiuo metu taip trūksta saulės ir man nuotraukose taip trūksta spalvų.
PanaikintiKaip man patinka, kai vienos dienos troškinys tampa kitos dienos pyrago įdaru :) Stebuklingi tie likučiai...
AtsakytiPanaikintiSimona, man irgi patinka tokie troškiniai :) Tada tiek laiko susitapo, o troškinti kopūstai kitą dieną juk būna dar ir skanesni.
PanaikintiIr šitas kaip skaniai skamba - šiandien žadu vėl grįžt prie puodų, tai tik renkuosi vakarienę ir neišsirenku :D
AtsakytiPanaikintiIndre, jeigu mėgsti raugintus kopūstus, tai šis pyragas tutėtų patikti :)
PanaikintiO kaip pataikei, net 10 balų ;) Tikrai gaminsiu šį pyragą, o ypač žiemą :)
AtsakytiPanaikintiPabandyk, Mindaugai, tik jo skonis labai priklauso nuo raugintų kopūstų kokybės, tai rinkis geresnius :)
Panaikinti