2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Prancūziški skrebučiai su džiovintais vaisiais

Greičiausiai daugelis vaikystėje kepėte baltą duoną, išmirtytą kiaušinio ir pieno plakinyje, tik tada niekas to patiekalo dar prancūzišku skrebučiu nevadino. Skaniausi jie man būdavo vaikystėje, kai nieko daugiau saldaus namie rasti nebepavykdavo, tai kepdavome skrebučius svieste, kuriuos dar gausiai apibarstydavome cukrumi. Kai suaugau, vis pasiilgdavau tų vaikystės skrebučių skonio, bet jų išsikepus, skonis būdavo jau ne toks skanus, kaip vaikystėje. Pasikeitusiam mano skoniui skrebučiai tapo per daug riebūs, o apibarstyti cukrumi ir per daug saldūs. 
Kažkur perskaičiau, kad skrebučius sėkmingai galima kepti orkaitėje, išbandžiau ir atradau naują skrebučių skonį. Skrebučiai iškepti orkaitėje nėra tokie riebūs, kaip tradiciniai kepami keptuvėje, bet jų skonis pasakiškas, ypač jei nepagailėsite aromatingų prieskonių ir skanaus įdaro. O įdarą skrebučiaums galima rinktis pagal sezoną: rudenį - obuolius ar kitus vaisius, žiemą ir pavasarį - džiovintus vaisius, riešutus, uogienes, vasarą - mėgstamas uogas. Tai universalus, paprastas ir nebrangus receptas.



2 asmenims: 
  • 4 reikelės duonos skrudinimui (tinka kiek pasenusi)
  • 1 kiaušinis
  • 50 ml. pieno
  • 2 saujos džiovintų vaisių (išmirkytų juodoje arbatoje)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • malto kardamono
  • malto cinamono
Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale www.pinigukarta.

Skanaus!

6 komentarai:

  1. Mano dukra labai mįgsta tokius skrebučius, bet su džiovintais vaisiais dar nebandėme;)
    P.s. ne į temą, gavau laiškelį iš "Katino dienos" kad turi laukinės lašišos ir sterko:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pabandyk, Odeta, su džiovintais vaisiais tikrai skanu. Kai tik suvalgysiu savo šamą reiks važiuoti į "Katino dienas" žuvies ieškoti :)

      Panaikinti
  2. paprasta ir originalu :) su džiovintais vaisiais niekad nebūčiau sumasčius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai šauni ir įdomi idėja :) Pas mus labai mėgsta, kaip mes vadiname "voliotą duoną", sūrų variantą. Baltos duonos pusiau perpjautas riekeles gerai prigirdau kiaušinio plakinyje, pagardintame druska, pipirais ir šlakeliu pieno ar grietinėlės bei kepu tokius alia blynelius keptuvėje. Valgom su pomidorais ar kečiupu :) Tavieji turėtų būti puikūs su tarkuotais obuoliais, apteptais trupučiu grietinės...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tavo variantą, Aušra, irgi reiks kada išbandyti, o skrebučiai su obuoliais ir cinamonu tikrai puikūs, vaikams vietoj obuolių pyrago būna :)

      Panaikinti