2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Pyragas su kiaušiniais

Seniai nebuvo tokių šiltų ir saulėtų Velykų... Per savaitę visa gamta atsigavo, sužaliavo, išsprogo. Kai toks oras, tai visai nesinori sėdėti prie šventinio stalo namuose, o taip ir traukia išsinešti lauko baldus ir mėgautis švente ant ką tik sužaliavusios žolytės. Velykų pusryčiams sode labai tiktų greitai paruošiamas pyragas su kiaušiniais, varške ir mano šios savaitės numylėtinėmis dilgėlėmis...
  • 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos (apie 500 g)
  • 2 pakeliai riebios varškės (apie 350 g)
  • 2 šaukštai grietinės
  • 4 kiaušiniai
  • 2-3 saujos nuplikytų dilgėlių
  • dž. peletrūno, malto muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų, druskos
Originaliame recepte šiam pyragui naudojama ricotta ir špinatai, aš pabandžiau eksperimentuoti su lietuviška varške ir dilgynėmis. Pavyko puikiai! Taigi pasirinktą nemažą kepimo formą ištepiau aliejumi ir joje ištiesiau atšilusią iškočiotą tešlą pagal visą formos dydį, palikdama aukštus kraštus ir subadydama visą tešlą šakute. Varškę gerai išsukau su prieskoniais ir smulkiai pjaustytomis nuplikytomis dilgėlėmis bei keliais šaukštais grietinės. Šią masę vienodai paskleidžiau ant tešlos ir pašoviau į 200 laipsnių orkaitę kokioms 15 min., kol tešla ir įdaras apkepė. Apkepusį pyragą ištraukiau, atsargiai ir simetriškai įmušiau kiaušinius, bei vėl pašoviau į orkaitę dar 10-15 min. Kai kiaušiniai iškepė pyragą dar šiltą teikiau į stalą.
Linksmų Velykų!
Patiekalo idėja iš BBC Good Food February 2011

11 komentarų: