Jau pats vidurvasaris. Kol dar yra žirnelių ir jau pakankamai paaugo šviežios morkos ir bulvės skubu virti savo vaikystės sriubą. Šiai sriubai abejingų nėra, vieni ją labai mėgsta, o kitiems atvirkščiai, pienas ir daržovės yra nesuderinami. Aš iš tų, mėgstančiųjų, lietingai vasaros dienai ji pats tas.
- 3 st. vandens
- 2 st. pieno
- 1 st. išgliaudėtų šviežių žirnelių
- 4-5 šviežios morkos
- 4-5 šviežios bulvės
- 1 v.š pjaustytų šviežių krapų
- 1 v.š sviesto
- druskos, cukraus
Į verdantį pasūdytą vandenį sumečiau pjaustytas morkas ir bulves, kai jos išvirė, subėriau žirnelius, leidau vėl užvirti, tada supyliau pieną, gardinau druska ir cukrumi, kai užvirė subėriau pjaustytus krapus. Šilta sriuba, kvepianti šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!
Aš irgi iš tų, kurie ją labai mėgsta! Beje, tai vienintelė mano valgoma pieniška sriuba :)
AtsakytiPanaikintiMano sriuba!!! Tik aš dar kopūsto dedu.
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad priminei, nes buvau pamiršus ją ;)
Kokias puikias darzoves uzaugino mociute is tokiu tik sriubyte ir virti.Labai noreciau tavo virtos paragauti bet...
AtsakytiPanaikintiMėgstama. Buvau ją primiršus. Kaip norėčiau dabar... Tik mūsų žirneliai, vėlai pasodinti, dar tik žiedelius leidžia. Ir morkos dar labai plonytės... Reikės luktelėti. Ačiū už priminimą :)
AtsakytiPanaikintiŠita mano vaikystės sriuba, kurią dažnai virdavo močiutė. Tik dar būtina sudėtinė dalis - švieži kopūstai.. :) Puiki sriuba vasarai!
AtsakytiPanaikintiRūta, na va, kiek, pasirodo, tą sriubą mėgstančių.
AtsakytiPanaikintiJulija, mes kopūsto tai nededam, tik šviežius žirnelius, morkytes ir bulvytes.
Bulve, pas mus jau žirneliai pats tas, turbūt greitai ir peraugs, o morkytės jau irgi valgomos.
Ausrra, esu mačiusi, kad kitose šeimose šią sriubą su šviežiais kopūstais verda, bet mano močiutė jų niekados nedėdavo.
Mamyt, gal kada ir aš Tau jos išvirsiu, reiks kai grįšiu pietų pakviest.
AtsakytiPanaikintiIr man si sriuba primena vaikyste :P
AtsakytiPanaikintiprisidedu prie mėgstančiųjų sąrašo..dievinu tokias sriubas..;)
AtsakytiPanaikintiNeringa, man irgi vaikystėje ją dažnai virdavo.
AtsakytiPanaikintiOditėle, :)