2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Kukurūzai paruošti saldžiai ir sūriai

Ruduo man neatsiejamas nuo saldžiųjų kukurūzų burbuolių. Juos mėgsta visa mano šeima, o labiausiai tai dukrytė. Anksčiau maniau, kad visi kukurūzai kieti ir neskanūs, kol neparagavau jų keliaudama po JAV. Nuo tada niekados nepraleidžiu saldžiųjų kukurūzų sezono, skanausi kukurūzai yra saldieji, o paprastieji tik pieninės brandos, kai jie peržengia į vaškinę brandą, gali juos virti neviręs, vis tiek bus kieti ir neskanūs. Kas dar nėra jų ragavęs, labai rekomenduoju išbandyti.



Jiems pagaminti prireiks:
  • 2 saldžiųjų kukurūzų
  • 2 v.š. kokoso drožlių
  • 2 v.š. sūrio "Džiugas"
  • sviesto
  • druskos
  • medinių dantų krapštukų
Šį receptą ruošiau Pinigų kartai .

Skanių kukurūzų!

3 komentarai:

  1. Visai neseniai pamėgau kukurūzus burbuolėse, tad norėčiau paklausti:
    Rašote, saldžiųjų, tad ar tos paprastos kukurūzų burbuolės iš parduotuvių/turgelių būna ir kitokių rūšių? Kaip vizualiai atskirti?
    Ar termiškai neapdorotus kukurūzus vartojate gaminant, pavyzdžiui, į salotas? Bandžiau, ir buvo visai skanu, tad įdomu, kaip gamina kiti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Migle, saldieji kukurūzai ir paprastieji (kurių tarybiniais laikais buvo pilni laukai) išoriškai yra visiškai vienodi, bet jei saldžiųjų burbuolės grūdelį perdursi, iš jo pradės bėgti sultys, o jei perdūrus grūdelis bus kietas ir nesultingas, tai paprastieji kukurūzai. Gal ir ne labai gražu, bet aš turguje taip savo nagu tkrinu kukurūzus :) Kartais kukurūzų dar įmaišau į kepamus cukinijų blynelius, tam reikalui jų neverdu, o tik nupjaunu nuo burbuolės. Salotoms, manyčiau, puikiausiai tiktų ir žali ir apvirti kukurūzai, nevirtus kukurūzus irgi labai skanu graužti nuo burbuolės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už patarimus, išbandysiu!

    AtsakytiPanaikinti