Įkvėpta žaliavalgių virtuvės idėjų vakar sumaniau pasigaminti smutį iš lietuviškų ingridientų. Prieš savaitę „Raw Raw“ restoranėlyje teko ragauti pasakiško skonio smutį iš burokėlių, bananų, apelsinų sulčių ir dar kažko, ko nesugebėjau atpažinti. Savo variantą norėjau pagaminti tik iš lietuviškų sezoninių vaisių ir daržovių, bet niekaip nepavyko rasti substituto bananui, nes be jo, juk smutis, tai ne smutis. Gal kas turite idėjų, kokiu sezoniniu ingridientu galima būtų pakeisti bananą?
O čia mano kokteiliuko receptas:
- 2 vid. burokėliai (žali)
- 2 saujos spanguolių
- 1 stiklinė naminių obuolių sulčių (arba šviežiai spaustų)
- 1 vid. bananas
Nuluptus burokėlius supjausčiau ir sumečiau į elektrinį plaktuvą kartu su švariomis spanguolėmis ir obuolių sultimis. Viską gerai išplakiau iki kokteilio masės, įmečiau bananą ir dar kartą pertryniau. Jeigu norite skystesnio kokteilio, teks dar įpilti sulčių ir viską vėl išplakti. Kokteilio gavosi dviem stiklinėm, jas puošiau obuolio skiltelėmis, gardžiavausi kartu su savo žmogumi, vietoj vėlyvos vakarienės.
Stiprinkite imunitetą skaniai, kad gripas nepriliptų.