2011 m. sausio 4 d., antradienis

Skryliai su aguonų padažu

Tai nepelnytai pamirštas ir pigus receptėlis. Mano močiutė juos vadino lazankėmis ir dažniausiai virdavo tarpušvenčio laikotarpyje, iki pat Trijų Karalių. Padažui naudojo trintas aguonas su cukrumi užsilikusias nuo Kūčių, tikiuosi, ir pas jus jų dar yra.


3-4 asmenims
Skryliams: 
  •  1 st. vandens
  • 1 kiaušinis
  • 3 st. kvietinių miltų
  • druskos
Padažui: 
  • sviesto (apie šaukštą)
  • 4 v.š. trintų aguonų 
  • 2 v.š. cukraus



Iš vandens, kiaušinio ir miltų užminkiau tešlą. Pagamintą tešlą iškočiojau, kad nebūtų nei per stora, nei per plona. Kadangi namai dar kvepia šventėmis sugalvojau skryliams suteikti žvaigždučių formą. Žvaigždutes sumečiau į pasūdytą verdantį vandenį ir viriau, kol iškilo į paviršių, ir dar kokias kelias minutes. Padažui į trintas aguonas su cukrumi įmaišiau skrylių nuoviro, kad būtų skysčiau bei panašiau į padažą ir supyliau tirpintą sviestą. Išvirtus ir nuvarvintus skrylius sumaišiau su aguonų padažu ir pateikiau tarpušvenčio vakarienei. 

 Gražaus Trijų Karalių laukimo!

2 komentarai:

  1. Mes šituos skrylius kūčioms darėm, bet be kiaušinio, be sviesto. pritariu, labai gardu. o tos aguonos kaip tinka...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egidija, pritariu Tau, kad labai skanu, o Kūčioms jūs čia labai skaniai sugalvojote, mes dažniausiai tokius per Tris Karalius valgome :)

    AtsakytiPanaikinti