2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Žaliasis sumuštinis su daigintiniais

Jau kovo pabaiga. Laukiu tikro pavasario ir žalumos bei skaisčios saulės. O kad jau laukti liko nebeilgai, man primena šviežia beržų sula (kurią tekinom savaitgalį), vis garsėjantys rytiniai paukščių čiulbesiai, švieži svogūnų laiškai ant palangės ir žali daigeliai daigykloje. Ant vienos iš palangių visą kovą pūpso keli sužėlę svogūnai, o daigykloje galveles kelia pipirnės, lapiniai ridikėliai, garstyčios...


2 asmenims:
  • 4 riekelės čiabatos duonos
  • 1 skiltelė česnako
  • 100 g. feta tipo sūrio
  • daigintų garstyčių daigelių
  • džiovintų, aliejuje marinuotų pomidorų
  • džiovintų pipirnių daigelių
  • maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus


Jeigu turite daigintų pipirnių ir garstyčių, tai sumuštinį pasigaminsite labai greitai.
Duonos riekeles apšlaksčiau aliejumi ir paskrudinau grilio keptuvėje (jei jos neturite, tiks ir orkaitė). Kai duona kiek praaušo įtryniau ją česnako skiltele.
Fetos sūrį sutryniau šakute ir sumaišiau su kapotais garstyčių daigeliais.
Ant duonos tepiau sūrį, dėjau džiovintų ir aliejuje marinuotų pomidorų, ant viršaus barsčiau pipirnių daigų.
Sumuštinius galima suvožti arba valgyti po vieną. Tai puiki pavasarinė užkanda.


Šį receptą ruošiau pavasariniam žurnalui oC.

Daugiau receptų su daigintiniais čia

Gražaus pavasario!

10 komentarų:

  1. tikrai mano "tipo" sumustinis. Daigintuva ir as isigijau (toki keturiu aukstu) tik man reikia ji pakalibruoti, nes seklos dygsta labai skirtingais tempais :) na ir as dar tokia issiblaskele ir pamirstu reguliariai palaistyt. kokios tau seklos skaniausios?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūrate, mano daigintuvas irgi keturių aukštų, tai jame dažniausiai daiginu pipirnes, garstyčias, ridikėlius, jie mano mėgstamiausi. Esu daiginusi liucerną, raudongūžius kopūstus. Iš sėklų tai mėgstu saulėgrąžas, kviečius ir rugius padaiginti. Dabar daiginu rukolą (Jurga patarė), bet ne daigykloje, o ant drėgnos vatos. Rytais ir vakarais aš su visa daigykla keliauju prie virtuvės kiauklės ir atskirai kiekvieną aukštą praskalauju. Esu ir aš kelis kart pamiršusi tą ritualą, bet daigykla vėliau ant palangės akis "bado" :) Sėkmės tau daiginant :)

      Panaikinti
  2. o jetau kaip norėčiau tų pipirnių! Kaip gražiai atrodo ir kokios jos skanios, gaila, kad niekur pas mus jų sėklų nesimato.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai, Jolita, tau reikia pipirnių sėklų iš Lietuvos parsisiusti :) Duok žinią, galėsiu persiusti.

      Panaikinti
  3. Aš šiemet visai sveiką protą praradau dėl tų daigintų sėklų :D Kopūstai man kažkodėl nesudygo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurga, tas daiginimas tikrai užkabina, kai matai, kad tavo akyse sėklos sudygsta, sužaliuoja ir valgyti jas smagiau :) Kopūstai ir man vieną kart nesugydo, čia gal nuo sėklų partijos priklauso.

      Panaikinti
  4. Šiandien darbe paragavau daigintos saulėgrąžos...tiesiog saulėgrąžos skonio koncentratas! Užkibsiu turbūt ir aš ant daigintų sėklų kabliuko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rennie, o kokia pas jus daigykla? Gal kokia nuoroda galima? Nieko nesu daiginusi, bet jau kuris laikas galvoju pradet, bet kaip ir kiekviename "darbe", man pirmiausia norisi tureti tam skirtus irankius ir iranga. Ar jus patenkinta savo daigykla? Nes pasirinkimas tai toks nuo elementariausiu indeliu iki "fabriku" su automatiniu seklu perplovimu ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano daigykla paprasčiausia 4 aukštų, pernai pirkau Senukuose už tikrai padorią kainą, nežinau, gal ir šiemet ten jų yra. Joje gerai dygsta sėklos neišskiriančios gleivių ir ne visai mažos sėklos. Pipirnes ir rukola vis gi geriausiai daiginti ne daigykloje, o indelyje ant vatos. Aišku, daiginant kviečius, rugius, pupeles ši gaigykla nepakeičiama. Linkiu sėkmės daiginimuose!

      Panaikinti