Ruduo man patinka ne vien dėl spalvotų
medžių lapų, bet ir dėl tų pačių spalvų atsikartojimo
rudeninėse daržovėse. Šiuo metu, kol nesibaigė vietiniai pomidorai, kol dar dera saldieji kukurūzai, kol turguje galima
nusipirkti Lietuvoje augintų aitriųjų ir saldžiųjų paprikų, labai gera gaminti meksikietišką maistą.
Kesadilijos (Quesadilla) – tai įdarytos keptos
tortilijos. Labai greitai pagaminamas ir skanus užkandis. Tokias
kesadilijas, su įvairiomis daržovėmis, kepiau Cobb kepsninėje beveik visą
vasarą, jas labai pamėgo mano vaikai. Man su tokiomis vaišėmis
irgi labai paprasta, tik pripjaustau pilną padėklą daržovių ir
sūrio, o jau kiekvienas pagal savo skonį ir nuotaiką jas gaminasi
ir kepasi pats. Pasistatome Cobb kepsninę
tiesiai ant stalo, apsėdame ją iš visų pusių, ir kepame
kiekvienas skirtingas kesadilijas, o po to vaišinamės ir
ginčijamės, kieno kesadilija pati skaniausia.
P.S. Prie šių meksikietiškų
kesadilijų dar patariu kepsninėje išsikepti saldžiųjų kukurūzų
burbuolių ir pasigaminti greitai paruošiamo salsa padažo. Turėsite
puikų rudenišką meksikietišką vakarėlį.
Receptas adaptuotas pagal knygą
„Barbekiu“.
4 asmenims:
- 8 kvietinių miltų tortilijos
- 200 g. mocarelos sūrio
- 4 pomidorai
- 2 saldžiosios paprikos
- 1 aitrioji paprika
- 1 išvirtas saldusis kukurūzas
- 1 mėlynasis svogūnas
- šviežių petražolių ir bazilikų
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- salsa padažo (receptas čia)
Kepsninę paruošiau kepimui ant
tiesioginės ugnies.
Daržoves nuploviau ir supjausčiau.
Suraikiau sūrį. Išviriau kukurūzo burbuolę ir nupjausčiau nuo
jos grūdelius.
Tortilijas plonai iš vienos pusės
aptepiau salsa padažu, ant viršaus dėjau kelis pjaustyto sūrio
gabalėlius, ant jo pjaustyto pomidoro, saldžiosios ir aitriosios
paprikos, plonai pjaustytų svogūnų, apibarsčiau kukurūzų
grūdeliais, prieskoninėmis žolelėmis, skaninau druska ir maltais pipirais.
Kesadilijas kepiau po kelias minutes iš
kiekvienos pusės. Apversti jas reikia atsargiai, kad neišbyrėtų
įdaras. Iškepusios kesadilijos yra traškios, sūris išsilydęs, o
daržovės viduje - karštos. Iškepusias įdarytas tortilijas perpjoviau pusiau.
Tokias kesadilijas galima kepti bet kurioje kitoje kepsninėje, o įdaryti viskuo, ką jūs mėgstate.
Skanaus meksikietiško vakarėlio!
Tobulas ruduo nuotraukose. T o b u l a s.
AtsakytiPanaikintiMarta, ačiū! Tobulas tas metų laikas - ruduo :)
PanaikintiMielai įsiprašyčiau į hamaką ;)
AtsakytiPanaikintiRūta, visuot prašom, laukiu svečiuose :)
Panaikintibet jau savo bloge - tobula cobb reklama padaret, t o b u l a. matyt tikrai jum daug sumokejo
AtsakytiPanaikintiMielas, Anonime, priimsiu tai, kaip tobulą komplimentą ir mano darbo įvertinimą :)
PanaikintiOt lietuviai... žmonės niekaip negali patikėti, kad gerais dalykais galima nuoširdžiai džiaugtis ir tuo dalintis su kitais...
AtsakytiPanaikintiGerai dar, kad Lietuvoj gražūs rudenys būna :) Ir gerai, kad gerais receptais negaila dalintis. Ir nuotraukom gerom. Ir nuotaika gera.
Ačiū Jums :)
Dėkui Jums už palaikymą :)
Panaikintilabai grazu ir skaniai atrodo :)) reikes butinai isbandyti!! sekems
AtsakytiPanaikintiBūtinai pabandykite, tikiuosi patiks :)
PanaikintiAciu uz recepta IR UZ IDEJA :-) Isbandeme savaitgali . Puoda turiu jau keleta metu , bet niekad taip nedariau - vaikai liko is vis suzaveti,kai gali detis patys ka nori.
AtsakytiPanaikinti