Vaje, kaip čia šiemet visos šventės į vieną krūvą sukrito ir Kaziukas, ir Užgavėnės, ir kovo 8-oji. Riebiąją švenčių savaitę pradėjau mieliniais blynais, kurie man yra patys užgavėniškiausi. Šį kart blynus kepiau ne tradicinius saldžius, o pikantiškus, pagardintus džiovintais krapais ir maltais pipirais su rusišku šarmeliu ant viršaus.
Blynams:
- 1 kiaušinis
- 1 st. pieno
- 2 st. miltų
- 1 a.š. sausų mielių
- 1 a.š cukraus
- 1 a.š. džiovintų krapų
- maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
- vynuogių kauliukų aliejaus (kepimui)
Jogurtiniam kremui:
- 1 st. tiršto naminio jogurto arba pirktinio turkiško jogurto
- 1 v.š. šviežių citrinos sulčių
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
Papuošimui:
- 1 indelio raudonųjų ikrų
- šviežių pipirnių
Pirmiausiai pagaminau jogurinį kremą, kuriam naudojau nusunktą naminį jogurtą, bet tiktų ir pirktinis turkiškas jogurtas (jo galima nusipirkti Rimi). Į jogurtą įtarkavau citrinos žievelę, supyliau išspaustas citrinos sultis, papipirinau, padruskinau ir gerai išsukau. Pagamintą kremą, kol iškepsiu blynus, įkišau į šaldytuvą. Iš pieno, miltų, mielių ir tešlai skirtų prieskonių užmaišiau blynų tešlą, bei palikau šiltai kelioms valandoms, kad iškiltų. Kai tešla subrendo kepimui, keptuvėje su aliejumi iškepiau nedidelius blynelius. Kepti reikėtų ant mažiausios ugnies, tada blynai spės gražiai iškilti ir neapdegs. Iškepusius blynus sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Ant iškeptų blynelių atsargiai dėjau po šaukštelį jogurtinio kremo, ant viršaus užbarsčiau ikrų, puošiau pipirnėmis ir maltais pipirais. Šie blyneliai puikiai tinka kaip kelių kąsnių užkandėlės, šiuolaikiniam Užgavėnių stalui.
Sočių ir riebių blynų!
Seilė iki kelių nutyso pamačius, jaučiu skanu nerealiai :) Liuks užgavienių patiekaliuks
AtsakytiPanaikintiAčiū,Vika,, tikrai skanu buvo, jaučiu reikės pakartoti per Užgavėnių linksmybes.
AtsakytiPanaikintiO aš savo vyručiams prisižadėjau visą ateinančią savaitę blynais maitinti. Gal nors kuriam laikui atsivalgys :) Tavieji blynukai labai viliojančiai atrodo, lyg mažos bandutės..
AtsakytiPanaikintiAčiū, Ausrra, ir sėkmės tau šią savaitę kepant blynus!
AtsakytiPanaikinti