Šių sausainių nespėjau paragauti Sicilijoje, tai nusprendžiau išsikepti namuose. Biscotti Regina, yra tradiciniai sicilietiški sausainukai, labai paprasti su daug daug sezamo...
- 200 g. sviesto
- 100 g. cukraus
- 1 kiaušinis
- 300 g. miltų
- 100 g. sezamo sėklų
- žiupsnelio druskos
Minkštą sviestą išsukau mikseryje su cukrumi ir kiaušiniu, pridėjau miltų bei druskos, viską gerai išmaišiau. Tešlos kamuoliuką susukau į plėvelę ir pusvalandžiui palikau šaldytuve. Iš pašalusios tešlos formavau 2 cm tešlos pirštelius . Paruoštus sausainukus gausiai apvoliojau sezamo sėklose ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Labai greiti bei paprasti trapūs sezaminiai sausainėliai tinkantys ir prie vyno, ir prie arbatos.
Skanaus.
Receptas iš knygos „Sicilian Cookery“
Oooo, ką aš matau!? "street food" - knygą, kurios kažkada siaubingai norėjau (turbūt ir dar vis noriu... :)))
AtsakytiPanaikintio sausainukai be galo mieli ;) jaukūs, kokią ir įsivaizduoju Siciliją...
Taip,Mademoiselle, man irgi ši knyga patiko ir tebepatinka. Ačiū, už komplimentus sausainiams.
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo sausainėliai:)
AtsakytiPanaikintiOooo, žinau, kas už tokius gausiai sezaminius sausainius mane ant rankų nešiotų :)) Reik įtraukti sąrašan :)
AtsakytiPanaikintiReda, Asta, ačiū, man irgi jie labai patiko.
AtsakytiPanaikintitobuli sausainukai, bėja ryto nesulaukė, o taip būtų tikę prie kavutės :)
AtsakytiPanaikintiKitą kart daugiau užnešiu:) Ačiū.
AtsakytiPanaikintikokie grazuoliukai, ir dar patera kokia daili!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Neringa:)
AtsakytiPanaikintiGundantys sausainiukai, mėginsiu triaukšti juos šį savaitgalį, o dar tas sicileitiškas-sezamietiškas skambesys...:)
AtsakytiPanaikintiSparnuoti,tikiuosi tau patiks!
AtsakytiPanaikinti