2011 m. gegužės 13 d., penktadienis

Pica su šparagais ir kiaušiniais

Šį savaitgalį, nors ir pavėlavęs, pagaliau prasidėjo lietuviškų šparagų sezonas. Tiesiai iš šparagų ūkio, nuo Šiaulių, gavau dviejų kilogramų siuntinuką su žaliaisiais šparagais. Jeigu kam įdomu, tai jie kiekvieną penktadienį iki pat Joninių dabar veš savo užaugintus smidrus Vilniaus restoranams, kelioms parduotuvėlėms ir, aišku, pavieniams pirkėjams, kurie nori pasimėgauti pirmomis lauko daržovėmis. Šį kart išbandžiau žaliuosius, o kitam kartui užsisakiau baltųjų smidrų.
Šparagai labai greitai paruošiama daržovė, sunkiausiai man sekėsi surasti aukštą ir siaurą puodą jiems virti. Surištus ryšeliais šparagus stačiau puode taip, kad vanduo apsemtų tik iki jų viršūnėlių, nes jos turi išsigarinti garuose. Žaliųjų šparagų lupti nebūtina, o baltuosius reikia nuvalyti. Šparagų sezonas trunka nepilnus du mėnesius, taigi skubu kepti picą su šparagais...
Kadangi, tai jau trečia mano aprašoma pica, tai kaip kepti picos pagrindą nebesikartosiu, receptas su aprašymu čia. Iš to kiekio tešlos turėtų gautis dvi didelės arba viena labai didelė šeimyninė pica.
Picos viršui:
  • 250-300g šparagų
  • 2 v.š. grietinės
  • 3-4 kiaušiniai
  • 150 g. tarkuoto Rokiškio sūrio
  • 2 v.š. tarkuoto Džiugo sūrio
  • 100 g. rūkytos kiaulienos šoninės
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, dž.čiobrelių
Iškočiotą tešlą aptepiau grietine ir apibarsčiau tarkuotu Rokiškio sūriu, ant viršaus dailiai guldžiau penkias minutes apvirtus šparagus, juos apipyliau išplaktais kiaušiniais su Rokiškio sūriu ir prieskoniais, ant viršaus barsčiau Džiugo sūrio dėliojau pjaustytą šoninę ir skaninau džiovintais čiobreliais. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Labai soti ir skani pavasarinė pica gavosi.
Skanaus!

9 komentarai:

  1. GEEEEERAS!!!
    Kaip ačiū - ir už receptą, ir už idėją, ir už kontaktus to ūkio, o tai žmogus ir lieki nežinodamas, kas po langais dedas :) Ką, važiuosim į Bubius šparagų!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sniega, kiek žinau jie savaitgaliais ir Šiaulių turguje prekiauja. Skanių šparagų!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ilgai vėpsojau, kol pamačiau, kad yra aktyvi nuoroda į šparagų ūkį...
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vau ir LT jau šparagus augina. Puiku! Dar žaliuosius ♥ toj picoj jie taip idealiai atrodo..na kaip viskas pas tave!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle, nuorodą paryškinau, dabar labiau matyti. Aš labai nudžiugau juos suradusi, nes prekybcentrių šparagai visai nekelia apetito.
    Aguonėle, ačiū, na ir prigyrei čia :) Aš šį šeimyninį ūkį atradau pernai ir labai apsidžiaugiau, nes vis galvodavau, kodėl LT šparagų nieks neaugina.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kad tik spėčiau iki derliau pabaigos nuvykti namo į Šiaulius! Ačiū! pati nebūčiau radus, o dabar gal net teks paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Būtinai,Indre, paragauk, tikrai verta.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuostabi darzove - sparagai. O sparagu pica - puiki ideja.
    Puikus blog'as, Rennie!!! Nuotraukas galima spausdinti ir kabinti ant sienos :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū, Nida, o dėl nuotraukų, tai, turbūt, kaltas pasiskolintas makro objektyvas, labai norėčiau tokį įsigyti, nes akivaizdžiai keičiasi nuotraukų kokybė į gerąją pusę.

    AtsakytiPanaikinti