Viena ausim girdėjau, jog šiandien, rugpjūčio 4, švenčiama tarptautinė šampano diena. Taip, taip, pasirodo, ir tokios esama. Atostogaudama kaime apie tikrą šampaną galiu tik pasvajoti, nes vietinėje parduotuvėlėje karaliauja tik ypatingai stiprūs alūs ir pigūs vynai. Na, pasitenkinsiu šiais metais tik prisiminimais apie šampaną ir pačią Šampanę.
Neseniai gavau dovanų puikaus imbierinio vyno. Vynas tikrai neįprastas, jis pagal senas tradicijas jau nuo 18 amžiaus yra gaminamas Anglijoje iš kokybiškų razinų ir malto imbiero. Iš pirmo žvilgsnio jis man pasirodė grynai žiemos gėrimas, su saldoku razinų ir šildančiu imbiero skoniu, bet greit savo nuomonę pakeičiau, paragavusi šio kokteilio...
- 1 st. imbierinio vyno
- 2 st. stiprios ir šaltos mėtų arbatos
- 2 žaliosios citrinos
- 2 agurkai
- šviežių mėtų lapelių
- šaldytų ledukų
Pirmiausiai iš šviežių mėtų užtaisiau tikrai stiprią arbatą, kai ji atšalo, supyliau ją į ąsotį kartu su imbieriniu vynu, įpjausčiau agurko ir žaliosios citrinos, sumečiau mėtų lapelius ir ledukus. Gėrimą gerai išmaišiau ir pilsčiau į taures. Gaivinančiai skanu, puikiai tiko šiltai vasaros popietei.
Skanaus!
Daugiau receptų su imbieriniu vynu rasite čia.
Renne, gaivus tas "Stone's" gerimelis, bet tikrai ne sampano diena ji gerti :D
AtsakytiPanaikintiO man tai dienai labai tiko ir patiko. Tuo labiau, kas gi tą šampano dieną sugalvojo? Reikėtų sugalvot, kad ir lietuviško alaus dieną, na tada jau tikrai jungčiausi :)
AtsakytiPanaikinti