2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Keksas su uogomis

Jau ir rugsėjis atėjo, net nepastebėjau, kaip ta vasara prabėgo... Nepaisant to, rugsėjis man patinka, viskas sugrįžta į savas vėžes, vaikai į mokyklas, darželius, būrelius. Visi pilni naujų planų, tai, kaip kokie Naujieji Metai, kažko naujo pradžia. Vasaros išleistuvėms ir rudens sutiktuvėms kepiau drėgną uoginį keksą su avietėmis ir gervuogėmis. Jis jau seniai mane viliojo nuo BBC Good Food žurnalo rugpjūčio numerio viršelio.


Keksui:
  • 180 g. minkšto sviesto
  • 180 g. cukraus
  • 250 g. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 50 g. aviečių ir gervuogių

Kekso viršui:
  • 140 g cukraus
  • 4 v.š. citrinų sulčių
  • 150 g aviečių ir gervuogių


Iš minkšto sviesto, cukraus, kiaušinių ir miltų sumaišytų su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi mikseryje išsukau vientisą tešlą. Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir supyliau pusę tešlos, į tą tešlą po vieną įspaudžiau švarias avietes su gervuogėmis, po to ant viršaus užpyliau likusią tešlą ir kišau į įkaitusią orkaitę. Mano keksas iškepė per 45 minutes, prieš ištraukiant būtinai reikia tikrinti ar jis pilnai iškepęs. Kol keksas kepė likusias uogas užpyliau cukrumi ir citrinų sultimis (kiekį didinau, kad būtų drėgniau). Iškepusį keksą su visu kepimo popieriumi dėjau ant grotelių ir dar karštą sulaisčiau uogomis bei susidariusiomis sultimis. Dirbant uogos gali kristi ir ne labai laikytis ant viršaus, bet reikia pasistengti jas ten „priklijuoti“, nes kai atšals, cukrus sukietės ir uogos labiau laikysis. Labai skanus keksas, kurį tikrai kepsiu ir kitą kartą, jį galima bus išbandyti ir su kitomis uogomis.


Skanių rudeninių uogų!

6 komentarai:

  1. Turbūt ne tik gražuolis, bet ir skanuolis :) ir fotogeniškas labai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip, Merginos, ir skanuolis, ir gražuolis, ir dar fotogeniškas, na tiesiog idealus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Seilės varva žiūrint į tokį. Ir išvis pasiilgau kekso jau, nors atrodo vos prieš savaitę kepiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oooo... žiūriu ir pavydžiu. Nors pačios šaldytuve trys desertai laukia, bet šitą mielai priimčiau į būrį :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, ir aš naminius keksus galėčiau valgyti ir valgyti...
    Asta, jis tikrai to vertas :)

    AtsakytiPanaikinti