Ar nešatės priešpiečius iš namų į darbą? Mano manymu, tai puikus būdas ne tik valgyti kokybišką naminį maistą darbe, bet ir kiek sutaupyti. Šį kart dalinuosi trimis burokėlių salotų receptais su skirtingais sūriais. Jei šaldytuve turite iš anksto išsikepę burokėlių, tai ryte iš jų be vargo pasigaminsite salotas. Trys burokėlių salotų variantai: su feta ir graikiniais riešutais - graikų virtuvės mėgėjams, su mocarela ir pinijų riešutais - italų maisto gerbėjams, o su tradiciniu varškės sūriu, linų sėmenimis ir sėmenų aliejumi - tikram lietuviškam skoniui.
Burokėliai su mocarelos sūriu
- 1 keptas burokėlis
- 1 mocarelos sūris
- 1 sauja pinijos riešutų
- alyvuogių aliejaus
- džiovintų bazilikų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Burokėlių – fetos sūrio salotos
- 1 keptas burokėlis
- 50 g fetos sūrio
- 1 sauja graikinių riešutų
- 1 sauja daigintų ridikėlių
- graikinių riešutų aliejaus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Burokėlių salotos su varškės sūriu
- 1 keptas burokėlis
- 50 g. varškės sūrio
- 1 sauja pipirnių
- 1 sauja linų sėmenų
- sėmenų aliejaus
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale pinigukarta.lt
Skanių priešpiečių!
Burokėliai man - daržovių karaliai ir karalienės. Įvairių dalykų esu su jais išbandžius, o dabar reikės (jei rasiu čia pas mus) ir su sėmenų aliejum. Nujaučiu skanumą... :)
AtsakytiPanaikintiSu sėmenų aliejumi labai skanu, ir dar su linų sėmenimis užsibarsčius :) Tik sėmenų aliejus turi tokią bėdą, ilgai stovėdamas apkarsta, taigi ieškok kuo šviežesnio.
Panaikinti