2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Keptas kamembero sūris

Šį kart apie sūrį, keptą kamemberą (Camembert)Kamembero sūrio tikrai verta turėti šaldytuve, jis tūnos medinėje dėžutėje ir lauks savo triumfo akimirkos. Jei netikėtai užsuks draugai, ar šiaip, be progos, užsimanysite atsikimšti butelį vyno, tai beliks sūrį pašauti į orkaitę ir jaukus vakaras bus garantuotas. 
Kamemberas kilęs iš Prancūzijos Normandijos regiono, to paties pavadinimo kaimelio. Jis gaminamas iš karvių pieno. Kažkur skaičiau, kad šis sūris buvo pristatytas Napoleonui ir jam labai patiko, nuo tada prasidėjo Kamembero šlovė.



Keptam sūriui prireiks: 
  • kamembero sūrio dėžutėje
  • kelių skiltelių česnako
  • šviežių čiobrelio šakelių
  • džiovinto čiobrelio
  • alyvuogių aliejaus
Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale pinigukarta.lt 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą