Kai lysvėse ir turguose pradeda
raudonuoti braškės, mano supratimu, prasideda tikroji vasara. Nors
lietuviškos braškės pietų Lietuvoje (kur dabar atostogauju)
pasirodė tik praeitos savaitės pabaigoje ir vis dar labai brangios,
bet nuotaikos jau visiškai vasariškos.
Kaip ir minėjau, gyvenu atostogų
ritmu, visas mano laikas dabar sukasi aplink laisve besidžiaugiančius
vaikus, mano mažą darželį, vasarnamio virtuvę, o kiek lieka
laisvesnio laiko, stengiuosi mėgautis Dzūkijos pušynais ir labai
išgražėjusiu Druskininkų kurortu. Internetas mano vasarnamyje,
yra lėtas, kaip sraigė, norėdama įkelti įrašą tam sugaištu
tiek pat laiko kiek ir jį parašydama. Taigi, numoju ranka į tą
nedidelį atostogų trūkumą ir mėgaujuosi realiu gyvenimu: vaikų
bučiniais, augančių daržovių stebėjimu, rytiniais paukščių
čiulbesiais, dzūkiško turgaus gėrybėmis ir lėtu sukiojimusi
savo virtuvėje. Kadangi manyje jau kuris laikas gyvena mažas
kirminėlis, kuris vis graužia širdį, kai tik ilgesnį laiką
neskiriu dėmesio savo trečiajam vaikui, skaniajam blogui, tai
pažadu, kad pasistengsiu pavaikyti tą sraigės lėtumo internetą
ir pasidalinti savo vasaros įspūdžiais.
Šiam kartui labai paprastas šaltos
raudonosios arbatos su braškėmis receptas, kurį ruošiau maisto
tinklaraštininkų elektroniniam žurnalui,
jį atsivertę pajusite tikrus vasaros kvapus.
2 l gėrimo:
- 4 v.š. kinrožių žiedlapių (Hibiscus) arbatos
- 1 cinamono lazdelė
- 2 v.š. cukraus
- 1 žalioji citrina
- 250 g. šviežių braškių
- 2 l verdančio vandens
Džiovintus kinrožių žiedlapius ir
cinamono lazdelę užplikiau verdančiu vandeniu, subėriau cukrų ir
leidau arbatai pritraukti bei ataušti.
Kai arbata atšalo ją nukošiau.
Į ąsotį sudėjau ketvirčiais
pjaustytas braškes ir citrinos griežinėlius bei užpyliau arbata.
Prieš pateikdama arbatą atšaldau
šaldytuve arba pateikiu su ledukais.
Skanių braškių!
Labai vasariškas įrašas! Turim planų važiuoti į Druskininkus bent kelioms dienelėms. Myliu šitą miestą :0)
AtsakytiPanaikintiAušra, Druskininkai dabar tikrai labai išgražėję, aš juose būsiu iki vasaros vidurio, gal kartais pavyks ir susitikti :)
PanaikintiBūtų labai smagu kavos puodeliui :) Jei niekas nepasikeis, tame tarpe ir oras, planuoju būti Druskininkuose paskutinį birželio savaitgalį...
PanaikintiBūtų labai smagu :) Būtinai palaikome kontaktą.
Panaikintivienas labiausiai man patikusiu receptu siame vasariniame oC numeryje!
AtsakytiPanaikintiAušra, jis visiškai paprastas, bet tame jo ir žavesys :)
PanaikintiLabai nuotaikingas įrašas! Šią savaitę žada karščius, tai tikrai ketinu išmėginti šitą receptą. Dar norėjau paklausti, ar būtų skanu su žemuogėmis? Sodyboje pamiškėje auga daug, tai mąstau išmėginti tavo šaltos arbatos receptuką, bet su žemuogėmis :)
AtsakytiPanaikintiAiste, su žemuogėmis būtų visiška prabanga :) turėtų būt labai skanu. Mes irgi šią savaitę šiuo gėrimu gaivinamės.
Panaikintilabai skanu ir gaivu. o apie spalvos grožį tai ir eilėraščius galima rašyt :)
AtsakytiPanaikintiDėkui, Jurgita :)
PanaikintiSiandiena kaip tik ruosiau pietus terasoje ir atsiminiau,kad maciau sia grazia gerimo nuotrauka. Per kelias minutes pagaminau,o pagyras klausiau visa popiete:-)) Ir del spalvos ir del skonio ir,aisku,braskiu:-)) Aciu uz ideja!
AtsakytiPanaikintiLina, džiaugiuosi, kad visiems patiko :)
Panaikinti