Šį kart pagardą viriau iš žalių
cukinijų, nes visas geltonąsias sunaudojau kvapniam cukinijų džemui.
Cukinijų nelupau nei džemui, nei pagardui, todėl jas rinkausi dar
su minkšta žievele. Cukinijų gabalėliai su žievelėmis ne taip
suverda, jei norite vientisesnio ir labiau į padažą panašaus
pagardo, cukinijų žievelę nulupkite, tada jos labiau suvirs.
- 2 kg. cukinijų (be sėklų, bet su žievele)
- 2 mėlynieji svogūnai
- 2 aitriosios paprikos (čili)
- 2 cm. imbiero šaknies
- 200 ml. obuolių acto
- 300 g. cukraus
- 1 v.š. druskos
Cukinijas perpjoviau išilgai ir
išėmiau sėklas, žievelės nelupau, supjausčiau pusės centimetro
storio neilgomis skiltelėmis.
Svogūnus supjausčiau plunksnelėmis,
iš aitriųjų paprikų išėmiau sėklas ir supjausčiau
juostelėmis, nuluptą imbiero šaknį smulkiai sutarkavau.
Į puodą sudėjau cukinijas, svogūnus,
pipirus, imbierą, druską ir cukrų, bei viską užpyliau obuolių
actu. Pagardą viriau apie pusantros valandos, kol skystis nugaravo,
o pagardas sutirštėjo.
Pagardą sudėjau į sterilizuotus
indelius bei pastačiau šaltai ir tamsiai iki žiemos. Gavosi kiek daugiau nei vienas litras pagardo.
Skanaus!
O kaip ilgai gali stovėti šis konservas? O traškios cukinijos gaunasi?
AtsakytiPanaikintiOdeta, šiemet jį gaminau pirmą kart, tai stebėsiu, kaip stovės per žiemą. Manau, jei laikysite tamsiame ir šaltame rūsyje, išstovės iki pavasario. Cukinijos visai nesuverda ir būna kiek traškios.
PanaikintiŠiandien išviriau. Kadangi norėjosi tirštesnio, tai paviriau gerokai. Cukinijos sukrito, masė gavos vientisesnė, panaši į padažą.
AtsakytiPanaikintiBet svarbiausia skonis - nuostabus. Saldžiai aštrus... mmm...
Kol kas tai geriausias cukinijų panaudojimas (neskaitant šviežių).
Ačiū :)