2011 m. kovo 1 d., antradienis

Džiovintų vaisių salotos su jogurtu ir daigintais kviečiais

Viskas auga, žaliuoja ir kvepia pavasariu. Taip, taip, bet kol kas tik ant palangių. Manoji  virto mažu darželiu, kur svogūnai leidžia pirmuosius laiškelius, žaliuoja pipirnės ir lapiniai ridikėliai, daiginasi rugiai ir kviečiai. Aš išsiilgusi saulės, žalios spalvos ir auginimo malonumo, nors ir ne žemėje, bet visgi, kaip smagu stebėti kai maža sėklylė sužaliuoja.
Rytais pro langą jau skverbiasi saulė apšviesdama lengvus ir gaivius pusryčius, kurie priverčia su šypsena laukti tikros šilumos.
4 porcijoms:
  • 400 g. įvairių džiovintų vaisių (naudojau persikus, kriaušes, datules, spanguoles, slyvas)
  • 1 a.š. medaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 500 ml. stiprios Earl Grey arbatos
  • ½ vanilės ankšties
  • tiršto jogurto arba varškės kremo (naudojau turkišką jogurtą)
  • poros saujų daigintų kviečių
 Iš vakaro nuplautus vaisius užmerkiau pravėsusioje arbatoje. Arbatą ruošiau iš stiprios Earl Grey  su ištirpintu medumi, citrinos sultimis ir prapjauta vanilės ankštimi.  Per naktį vaisiai išmirko, sugėrė arbatą, o likęs skystis sutirštėjo. Vaisius sudėjau į gilias lėkštes (kad būtų vietos ir sunkai) padalinau po didelį šaukštą tirto jogurto ir apibarščiau daigintais kviečiais. Saldžius vaisius papildė gaivus jogurtas, o daiginti kviečiai suteikė taip laukiamo šviežumo. 
 Saulėtų dienų!

Recepto idėja iš bbcgoodfood.com

5 komentarai:

  1. Puikiai! Įtraukiu į sąrašą, greitu laiku darysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. nai nai kaip viliojanciai atrodo!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tikrai, labai įdomu. Niekad nešovė mintis vaisius mirkyti arbatoje. Čia, jaučiu, dar kokie riešutukai tiktų. O štai daiginti baisiai tingiu. Be daigų tikrai išbandysiu, ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visiškas gėris, būtinai išmėginsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nežinomoji, kai išbandysi parašyk kaip patiko.
    Aguonėle,ačiū, ačiū!
    Juliana,dar vaisius mirkyti galima natūraliose obuolių sultyse, tik tada vietoj vanilės labiau tiktų cinamono lazdelė, o vietoj daigintinių galima būtų išbandyti kepintas saulėgražas arba pinijas, tik tada jau neliktų šviežumo jausmo. Bet gi šiais, visuotinio vartojimo laikais, parduotuvėje galima nusipirkti ir daigintų sėklų.
    Sparnuoti, o be to ir labai skanu, išbandyk.

    AtsakytiPanaikinti