2010 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

Pieniška ryžių košė su spanguolėmis

Jau žiema. Rytais keltis sunku, pusryčiauti norisi sočiai, jaukiai ir skaniai.  Šaltuoju metų laiku pusryčiams savo šeimai mėgstu gaminti košes, jos sočios, maistingos, gal kiek kaloringos, bet ryte, sako, kalorijos „į kūną neina“.  Viena mūsų mėgstamiausių – pieniška ryžių košė. 
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė baltų apvalių trumpagūžių ryžių
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 š. sviesto
  • 2 š. džiovintų spanguolių
  • 2 a.š cukraus
  • Druskos, vanilininio cukraus, migdolų drožlių apibarstymui
Taigi, sunkiausias gaminimo etapas, vos pramerkus akis ir išsiritus iš lovos pirmiausiai bėgu į virtuvę ir užkaičiu puode 2 stiklines vandens, kol jis užverda, yra laiko praplauti ryžius. Ryžius supilu į verdantį vandenį, įberiu druskos, uždengiu puodą ir palieku virti ant pačios mažiausios ugnies. Dabar galiu 15-20 min. ramiai praleisti vonioje, o kartais vėl susirangyti į šiltą lovą. Praėjus minėtam laiko tarpui, ryžiai turėtų būt sugėrę visą vandenį, dabar juos dar „pagirdau“ pienu, kai jis užverda, sudedu nuplautas džiovintas spanguoles, cukrų, vaniliną, gerai išmaišau, uždengiu puodą, išjungiu ugnį ir palieku košę brinkti, kokias 10 min.  Galiausiai ryžiai bus sugėrę ir pieną. Košę dalinu į lėkštes ir apibarstau migdolų drožlėmis.
Skanių pusryčių, bei prasmingos naujos dienos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą