2011 m. liepos 1 d., penktadienis

Braškių šerbetas

Mes juos vadiname meškučių ledais, ir visai nesvarbu iš ko jie pagaminti, pavadinimas visuomet toks pats. Šį kart vaikai sukišę nosis varvino seilę, vartydami naująjį žurnalo „Virtuvė nuo... iki...“ numerį, kuriame visas skyrius skirtas šerbetams ir granitoms, vienu žodžiu, ledams. Visi vienbalsiai nubalsavome už braškių šerbetą.


6 vaikiško dydžio porcijos:
  • 50 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 200 g braškių
  • 2 v.š. citrinos sulčių


Žurnalo recepto kiekius koregavau pagal vaikų ledų formelių dydį. Pirmiausiai iš vandens ir cukraus išviriau sirupą, kol jis aušo sutryniau elektrine trintuve braškes su citrinų sultimis. Praaušusį sirupą supyliau į trintuvę su braškėmis ir vėl trumpai patryniau. Gautą masę supilsčiau į ledų formeles ir nakčiai pastačiau į šaldiklį. Vietoj ledų formelių galima panaudoti paprasčiausius mažus puodelius, į kuriuos įkiškite medinius ledų pagaliukus (puikiai tiks ir panaudoti), kai ledai bus pradėję stingti.
Ryte po pusryčių prie šaldytuvo jau rikiavosi smaližių eilė. Ledų formeles trumpai pašildžiau rankose, kad lengviau nusiimtų (puodelius teks trumpam įkišti į karštą vandenį) ir leidau vaikams gaivintis puikiausiu naminiu braškių šerbetu. Iki pietų ledų šaldytuve nebuvo nė kvapo, teko procesą kartoti iš naujo.


Skanių ledų!

Receptas iš žurnalo „Virtuvė nuo...iki...“ Nr.7 (2011)

9 komentarai:

  1. Būtinai reikės išbandyti. O kur būtų galima rasti tokių formelių ledams?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Formeles, jau seniai, gal prieš 6 metus, pirkau iš Tupperware. Kažkada mačiau kažką panašaus Thomas Philips'e. Neturint formelių galima gaminti mažuose puodeliuose, tik darbo daugiau, nes reikia sekti, kada pradės stingti ir tada įkšt pagaliukus. Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Cia sorbetas, nes be pieno...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Albertai, žurnale jis buvo pavadintas šerbetu. Žodyne sorbetas ir šerbetas turi tą pačią reikšmę http://www.zodynas.lt/tarptautiniu-zodziu/S/sorbetas. Jeigu turite informacijos apie jų skirtumus, pasidalinkite, su malonumu paskaityčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vaiku dziaugsmas, nors pati megstu ne tokius saltus ledus ir riebesnius :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na jie tikrai labai šalti ir neriebūs, tinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kurie skaičiuoja kalorijas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ką čia tie lietuviai-kalbininkai. Kai prie kompiuterijos terminų tai prisiknisinėja, kiek netingi, bet va, sorbeto nuo šerbeto negali net žodynuose atskirti :)
    Taigi... Šerbetas, iš tikrųjų, – pieno-sulčių šaldytas desertas. Sorbetas - tik sulčių.
    "sherbet is the more widely known term and typically designates a fruity flavored frozen dairy product with a milkfat content between 1 and 2%"
    "Sorbet is considered to be a fruity frozen product with no dairy content"

    Vat ir skirtumas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O galima naudoti jau sutrintas su cukrumi braskes apie 300g?

    AtsakytiPanaikinti