Jau pernai Velykoms norėjau pasigaminti kiaušininį likerį, bet kažkaip ta mintis taip ir liko ore visus metus plevėsuoti, ar gero recepto neradau, ar kiaušinių pagailėjau, dabar jau aiškiai nepamenu. Gimtadienio proga mano miela draugė Inga, kuri šiuo metu dirba ir gyvena Belgijoje, man padovanojo kulinarinį Belgijos ir Olandijos lobyną. Šioje knygoje ir radau originalų kiaušininio likerio advocaat receptą, taigi, niekaip negalėjau susilaikyti nepagaminusi jo šioms Velykoms.
800 ml. likerio:
- 5 kiaušinių tryniai
- 100 g. rudojo cukraus (aš naudojau baltąjį)
- 1/2 dėžutės saldaus kondensuoto pieno
- 0,5 l. degtinės
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
Elektriniame plaktuve gerai išplakiau kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą muskato riešutą. Vėliau sudėjau plakti vanilinį cukrų ir kondensuotą pieną. Galiausiai supyliau degtinę ir dar kartą gerai išplakiau. Kiaušininį likerį supyliau į sterilizuotą butelį ir pastačiau kelioms dienoms bręsti šaltai. Pagal receptą likeris šaldytuve gali būti apie dvi-tris savaites, retsykiais jį reikia suplakti.
P.S. Mes margučių dar nedažėme, marginsime juos iš pat ryto.
Skanių Velykų!
Kažkada esu dariusi labai panašų...skanumynas...mane dar lėkštė kiaušiniams sudomino - labai graži...jau seniai noriu įsigyti...kur pirkot? :)
AtsakytiPanaikintiLaura, lėkštę visai prieš Velykas užmačiau Veisiejų blusturgyje, tai ir griebiau, nes seniai panašios norėjau :)
Panaikintimmm gaila, kad nesumečiau aš pasigaminti šito gėrio. Nujaučiu kaip skanu turėtų būti! Užsisaugau ateičiai :)
AtsakytiPanaikintisu šventėmis, kad ir beveik jau praėjusiomis!
Dėkui, tave irgi, Vilma, su Vėlykomis! Likeriukas tikrai skanus, vietoj deserto prie kavos :) Nelauk kitų Velykų, pasigamink jį anksčiau, tikrai verta :)
PanaikintiŠaunus receptas :) ir taip taikliai velykinis, kad oho :)
AtsakytiPanaikintiGražaus pavasario ir sezoninio įkvėpimo!
„1/2 dėžutės saldaus kondensuoto pieno“, o mažesnė, ar didesnė dėžutė? :)
AtsakytiPanaikinti1/2 tradicinės kondensuoto pieno dėžutės, kurioje telpa 375 g.
PanaikintiVis dėlto dėjau visą indelį, skaniau :)
PanaikintiTurėtų būti ir saldžiau :) Skanaus!
PanaikintiPadarėm, bręsta, o ką skanaus galima nuveikti su likusiais baltymais? Gal kokį skanų receptuką žinot?
AtsakytiPanaikintiK.
Iš baltymų galima iškepti morengų, dėja, pas mane jų receptų nėra, bet internete turėtų tikrai daug būti.
Panaikinti