2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Naminis majonezas

Kokios gi Velykos be virtų kiaušinių su majonezu? O jeigu majonezas dar pagamintas namuose iš šviežių naminių kiaušinių ir mėgstamo aliejaus. Ar gali būti kas skaniau Velykų proga? 
Pernai, prieš Velykas, irgi gaminau klasikinį majonezą, jo receptas ne daug skiriasi nuo šio, bet pamaniau, kad filmuotas receptas tikrai praverstų pirmą kartą gaminantiems majonezą namuose.




Norėčiau dar kartelį priminti, kad gaminant majonezą visi produktai būtinai turi būti vienodos kambario temperatūros, o aliejų pilti reikia po truputį ir labai lėtai. Majonezo skonis labai priklauso nuo jam naudojamo aliejaus skonio. Kadangi šį kartą norėjau švelnesnio skonio majonezo, tai jį gaminau maišydama neutralų vynuogių kauliukų aliejų su aromatingu šaltai spaustu alyvuogių aliejumi.
  • 1 v.š. citinos sulčių
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 a.š. garstyčių
  • 100 ml. vynuogių kauliukų aliejaus
  • 50 ml. šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • druska, pipirai
Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale pinigukarta.lt


Skanių kiaušinių su majonezu!

15 komentarų:

  1. Ar tikrai is garstyciu ir aliejaus gaunasi majonezas??? Arnieko nepamirsot?? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasirodo kiaušinio trynį kažkur pradanginau :) Dėkui, Tadai, už pastabumą. Einu taisyt.

      Panaikinti
  2. Valgau tik naminį majonezą:) Taviškis labai skaniai ir "riebiai" atrodo:) Toks koks ir turi būti:)Labai užsimaniau:) Aš dedu vos vos cukraus...toks jausmas, kad sodresnis skonis stsiskleidžia:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mėgstu ir aš naminį majinezą, nes parduotuvinio jau seniai nebeperku. Reikės pabandyti į jį įdėti ir cukraus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip ir aš pagal skonį visuomet dedu cukraus, druskos, pipirų ir rūgšties :)

      Panaikinti
  4. Rennie, tavo labai gražiai geltonas :) Žinai, tikrai niekada kiaušinio nelaikau kambario temperatūroj. Aš sakyčiau, kad visi produktai turi būti vienodos, bet nebūtinai kambario temperatūros (nebent aliejus laikomas ne šaldytuve (jei nekalbame apie alyvuogių)). O kad nebūtų toks truputį per daug tirštas, plakant pačioj pradžioj įpilu šaukštą virinto vandens :) Beje, plakant rankiniu mikseriu, pavyksta geriau nei rankomis :) Bet čia tik mano subjektyvūs patyrimai.. Labai mėgstu naminį majonezą, ypač su česnaku, galėčiau valgyti su viskuo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ausrra, aš irgi kiaušinius visuomet laikau šaldytuve, bet kelios valandos prieš gaminant majonezą kiaušinį išimu, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Esu gaminusi su kiaušiniu ką tik iš šaldytuvo ir majonezas nesusiplakė, o be to ir visuose receptuose pataria naudoti vienodos temperatūros produktus, o man kiaušinį išimti iš šaldytuvo atrodo logiškiau, nei aliejų į jį įdėti:) Vandens į majonezą tai niekuomet nepilu, jei noriu skystesnio, tai jau pagamintą maišau su natūraliu jogurtu. Aš irgi mikseriu dažniausiai majonezą plaku, bet filmuojant aiškiau matosi, kai dirbama rankomis :)

      Panaikinti
    2. Viskas taip, tik aliejų (ne alyvuogių) aš visuomet laikau šaldytuve, tad kiaušinio dėl to ir nešildau :) Tą ir norėjau pasakyti, kad vienodos, bet nebūtinai kambario temperatūros :0) Žinoma, jei gamini su alyvuogių aliejumi, tenka kiaušinį pašildyti.. :) Šaukštas vandens nieko nepagadina, tik konsistenciją pareguliuoja, radau tai vienoj receptų knygoje..

      Panaikinti
    3. Kažkur iš aš skaičiau, kad vandens galima įpilti, tikiu, kad tikrai skonio negadina :) Matai, aš aliejaus šaldytuve nelaikau (gal ir gerai būtų), bet jame ir taip amžinai trūksta vietos, tai apie atvirkštinį variantą net nepagalvojau. Jei tu gamini su vienodai šaltais produktais ir viskas gerai gaunasi, reiškia, tikrai jokio skirtumo ar vienodai šiltos ar šaltos temperatūros jie turi būti:)

      Panaikinti
  5. O kazi koks galiojimas naminio majonezo? Ar reik iskarto viska suvalgyt ar gali pastoveti savaitele?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naminį majonezą reikėtų suvartoti per tris dienas nuo jo pagaminimo.

      Panaikinti
  6. Ar butina naudoti butent vynuogiu kauliuku alieju? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vynuogių kauliukų aliejus yra natūraliai neutralaus skonio, bet jį galite keisti ir kitu jūsų mėgstamu neutralaus skonio aliejumi.

      Panaikinti
  7. Labai aciu uz recepta, labai skanus majonezas :) (abejoju, ar kas is seimyniskiu dar pazvegs parduotuveje i majonezo lentyna :D)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip džiugu, kad patiko :) mes irgi parduovėje majonezo jau nebeperkame.

      Panaikinti