Pavasaris ir salotos (kaip patiekalas)
yra du neatsiejami dalykai. Jau nuo ankstyvojo pavasario visos ponios
ir panelės, susirūpina savo išoriniu „aš“ ir pradeda laikytis
salotų dietos. Vyrams toks pavasarinis maitinimosi būdas visai
nesuprantamas. Man jis irgi nesuprantamas, bet tik iki to laiko, kai
pradeda dygti pirmieji ridikėliai. Šiuo metų laiku salotas su
ridikėliais galėčiau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Šiemet dažnai gaminu bulvių-ridikėlių salotas,
kurios man atstoja sočią vakarienę, o tai pat
ridikėlių-makaronų-sūrio salotas,
kurias labiausiai mėgstu ruošti priešpiečiams. Dažniausiai (bent jau
mano šeimoje) salotos valgomos per pietus ir vakarienę, bet šios
salotos, tai sočių pusryčių variacija.
2 asmenims:
- 100 g. šviežių rūgštynių lapų
- 100 g. šviežių špinatų lapų
- ryšelio ridikėlių
- kelių svogūnų laiškų
- 6 riekių rūkytos šoninės arba riebaus kumpio
- 2 kiaušinių
Padažui:
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 a.š. medaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
Šias salotas galima pasigaminti taip
pat greitai, kaip ir bet kurias kitas, tik reikia laikytis tam tikro
darbų eiliškumo, jeigu norisi jas pateikti dar šiltas.
Pirmiausiai į lėkštes susiklojau
švarius špinatų ir rūgštynių lapus, o ant jų ketvirčiais
pjausčiau švarius ridikėlius.
Kai daržovės jau gulėjo lėkštėje
iš padažui skirtų produktų stiklainyje susiplakiau padažą.
Dabar atėjo eilė kiaušiniui ir
šoninei. Puode užviriau vandenį su šaukštu acto bei tuo pačiu
metu užkaičiau keptuvę. Keptuvėje apkepiau šoninės gabaliukus
tol, kol jie pradėjo riestis, o į puodą su vandeniu atsargiai po
vieną įmušiau kiaušinius, kaip tai teisingai padaryti galite pamatyti čia. Kiaušiniai turi virti kelias minutes,
kol baltymas sutvirtės, o trynys išliks dar skystas.
Apkepusius šoninės gabaliukus
guldžiau šalia ridikėlių, o per vidurį atsargiai uždėjau virtą
be lukštų kiaušinį.
Salotų viršų apibarsčiau kapotais
svogūnų laiškais ir apliejau jau pagamintu padažu.
Kol kiaušinis ir šoninė dar karšti
skubėkite salotas tiekti į stalą. Mes salotas valgėme su duonos
lazdelėmis, kuriomis buvo smagu pasidažyti į skystą kiaušinio
trynį.
Skanių ir sočių pavasario pusryčių!
Salotos pusryčiams gėrsis, ypač pavasarį, o vat keptas kiaušinis su jom, geras darbo dienos užtaisa, vyriškai pusei, man jau būtų per daug :) Ren, nuotraukos SAKANIOS nerealiai !!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vika! O man vieną kiaušinį pusryčiams suvalgyti, tai niekų darbas, mėgstu sočius pusryčius, o ypač savaitgaliais :)
PanaikintiSekmadienio pusryčiams labai tiks. Mmmm...
AtsakytiPanaikintiEdita, vėlyviems savaitgalio pusryčiams šios salotos pats tas!
PanaikintiLiuks salotos! Einu ir aš dabar padaryt tą niekų darbą...suvalgyti pusryčiams kiaušinį su salotomis!
AtsakytiPanaikintiLaura, skanaus!
PanaikintiKoks čia gėris!!!;) Būtinai gaminsiu ;)
AtsakytiPanaikintiSkanaus, Oditėle!
PanaikintiRennie, ar kiaušinius po vieną ruošei, ar visus vienu kartu?
AtsakytiPanaikintiKadangi viriau nedideliame puode tai kiekvieną kiaušinį viriau atskirai.
Panaikinti