2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Menkių kepenėlių paštetas

Ar gali būti kas skaniau už naminį paštetą? Nebent naminis paštetas užteptas ant namuose keptos duonos. Paštetas  nepakeičiamas skubotiems kasdienos pusryčiams, ir netikėtai užklupusiems svečiams prie taurės vyno pavaišinti. Kadangi šią savaitę namuose prisigaminau  menkių kepenėlių, tai mano paštetas bus būtent iš jų. 
  • 1/2 puslitrinio indelio namuose ruoštų menkių kepenėlių (galima naudoti ir konservuotas, iš parduotuvės)
  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 1 mėlynasis svogūnas
  • 2 š. citrinos sulčių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • po žiupsnelį malto muskato riešuto ir džiovintų čiobrelių
Pirmiausia  virtuviniame kombaine smulkiai susmulkinau svogūną, po to sudėjau menkių kepenėles (stengiausi pilti  kuo mažiau kepenėlių taukų), virtus kiaušinius, bei prieskonius su citrinų sultimis ir viską sutryniau iki vientisos masės. Po šio paprasto proceso, paragaukite, jeigu jums trūksta prieskonių ir druskos, tai pridėkite dar, jeigu jūsų netenkina pašteto konsistensija, galite jį patirštinti įdėdami papildomą virtą kiaušinį, jeigu per tirštas, įpilkite dar menkių kepenėlių taukų ir viską vėl gerai ištrinkite. Palikite paštetą šaldytuve per naktį, kad susivienodintų skonis. Suvalgyti reikėtų per kokias tris dienas.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Kaip įdomu! Kaip tik turiu taip pat namuose gamintų kepenėlių. Ir nieko su jomis nedarau, apart užtepėlės su kiaušiniais ir sūriu. Reikės būtinai pabandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Odeta, pabandyk, nes tai greita ir skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip pacias kepeneles paruosti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip paruošti pačias menkių kepeneles rašiau http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2011/01/namines-menkiu-kepeneles.html. Sėkmės!

      Panaikinti