2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Kaspinėliai su džiovintomis voveraitėmis

Na va, ir sulaukėme paskutinės žiemos dienos, gaila, kad kol kas tik kalendorinės. Pas mane aruoduose, kaip pas kokią taupukę, dar daug užsilikusių džiovintų miško gėrybių.  Vienos iš tokių džiovintos voveraitės, aišku,  jos ne tokios aromatingos, kaip džiovinti baravykai, bet ne prastesnės, o tiesiog kitokios. Taigi, naikinu atsargas su visų taip mėgstama pasta.




2 asmenims: 
  • 300 g. kaspinėlių (farfalle)
  • 200 ml. riebios grietinėlės
  • 20 g. džiovintų voveraičių (galima nusipirkti ir prekybos centruose)
  • 2 svogūnai
  • alyvuogių aliejaus ir sviesto (kepimui)
  • druska, malti juodieji pipirai, džiovinti čiobreliai
  • tarkuoto sūrio "Džiugas"



Šio patiekalo esmė padaže. Prieš kelias valandas iki gaminimo užmerkiau voveraites karštame vandenyje. 
Kaspinėlius išviriau kaip nurodyta ant įpakavimo.
Keptuvėje išlydžiau sviestą, įpyliau alyvuogių aliejaus  ir pakepiau plunksnelėmis supjaustytą svogūną. Kai jis pagelto, sudėjau išmirkusias ir nuplautas voveraites, bei trumpai apkepiau. Tada supyliau grietinėlę, paviriau, kol padažas aptirštėjo, jį paskaninau druska ir prieskoniais.
Jeigu padažas gavosi per tirštas galima papildomai įpilti skysčio, kuriame mirko voveraitės (likusį skystį visuomet supilu į verdamus makaronus). 
Išvirtus, nusunktus kaspinėlius suverčiau į padažą, viską išmaišiau, apibarsčiau tarkuotu sūriu ir ... prie stalo. Greita, paprasta ir labai skanu.

P.S. Iki pilno malonumo, ant kaspinėlių man trūko šviežių smulkintų svogūnų laiškų, maniškiai dar tokie gležnučiai tik leidžia pirmuosius laiškelius ant palangės. 

Skanaus!

5 komentarai:

  1. Rennie, o gal dar turi tų džiovintų voveraičių :) norinčių jau eilutė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai va, jau sunaikinau, tik baravykai liko.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skamba dieviškai, būtinai reikėsvtų voveraičių nusikauti tokiai nuodėmei:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O su kitokiais grybais neipavyktu? tik su voveraitemis?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aišku, kad pavyktų ir su kitokiais džiovintais grybais, tik skonis jau būtų kitoks, pagal grybus. Sėkmės improvizuojant!

    AtsakytiPanaikinti