Ta proga iš tešlos karpėme ir aliejuje virėme traškias bei labai
skanias snaiges. Iki šiol maniau, kad snaiges galima karpyti tik iš
popieriaus, bet kalėdiniame „Good Food“ žurnale pamačiusi Mary
Berry traškių kalėdinių snaigių receptą, savo nuomonę
pakeičiau. Iš elastingos tešlos snaiges kuo puikiausiai iškarpėme
paprasčiausiomis žirklėmis, mums abiems su dukrele tai buvo
linksma pramoga. Aliejuje virtos snaigės buvo labai panašios į
mano močiutės kadaise keptus žagarėlius, tik labiau žiemiškos.
Receptas iš žurnalo „Good Food“
2012 Nr.12, p. 107
35 - 40 snaigių:
- 3 kiaušiniai
- 400 g. miltų
- 50 g. cukraus
- 4 v.š. pieno
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- aliejaus (virimui)
- cukraus miltelių (papuošimui)
Kiaušinius išplakiau su paprastu ir
vaniliniu cukrumi bei pienu. Po truputį pyliau miltus ir maišiau
tešlą. Kai visi miltai jau buvo supilti, rankomis gerai išminkiau
elastingą tešlą.
Tešlą apdengiau maisto plėvele ir
kišau pusvalandžiui į šaldytuvą.
Subrendusią tešlą padalinau į 24
lygias dalis. Tešlos gabalėlius po vieną iškočiojau kočėlu į
apskritimus, tada lanksčiau, du kartus, kaip karpydama
popierines snaiges. Pirmiausiai padailindavau snaigės apvalią
formą, o tada žirklėmis karpiau paprastus ornamentus. Iš nuo
snaigių atlikusius tešlos gabalėlius, vėl kočiojau ir karpiau
naujas snaiges.
Kad tešla nedžiūtų, ją laikiau
pridengusi maistine plėvele. Reikėtų stengtis iškočioti
plonesnes snaiges, nes kai jos per storos, tai virdamos kiek
išsiriečia. Tokias snaiges karpyti vienas malonumas, nes tešla
labai elastinga ir visiškai nelimpa nei prie kočėlo, nei prie
žirklių, nei prie rankų.
Puode užviriau aliejų ir atsargiai,
po kelias viriau snaiges iš abiejų pusių. Įkaitusiame aliejuje
snaigės išverda labai greitai, reikia pastoviai jas stebėti ir
apversti. Išvirusias snaiges aušinau ant popierinio rankšluosčio
bei barsčiau milteliniu cukrumi.
P.S. Šios skanios snaigės labai
patiko mano vaikams. Ir valgyti, ir gaminti jas buvo tikras
malonumas. Su snaigėmis į mūsų namus atėjo Kalėdų laukimas.
Skanių snaigių!
Nereali ideja! :-)
AtsakytiPanaikintiVilma, ačiū, man irgi labai patiko :)
PanaikintiTikrai, idėja bendravimui su vaikais, nuostabi :)
AtsakytiPanaikintiAušra, labai taikliai pasakiai, šio recepto gaminimas - labai malonus procesas, puikiai tinkantis bendravimui su mažaisiais :)
PanaikintiGrazu. Vakar mačiau Martha Stewart puslapyje analogiska kepinį (idomu, kad ten "autentiškas" pavadinimas naudojamas - "Chrusciki Leaves". Mes vadindavom "Chrustai" tik ten formavo lapus. Žodžiu galima ir eglute sudėlioti ir įvairiausias formas karpyti ar pjaustyti...Rima
AtsakytiPanaikintiMano močiutė žagarėlius irgi chrustais vadindavo, čia greičiausiai lenkiškas palikimas :) Ačiū, už info apie "Chrusciki Leaves".
PanaikintiOho, koks gražumynas!
AtsakytiPanaikintiDėkui, Rūta :)
PanaikintiNuostabios snaigutės:)
AtsakytiPanaikintiOdeta, labai žiemiškas kepinukas :)
Panaikintifantastika!!!;)
AtsakytiPanaikintiOdeta, ačiū!
PanaikintiLabai grazu! svajone!
AtsakytiPanaikintiAušra, kai šį receptą užmačiau žurnale iš karto panižo rankos jį išbandyti :)
PanaikintiVau!!!
AtsakytiPanaikintiGabriele :))
PanaikintiKokia paprasta ir šauni Kalėdinė idėja!!! Šaunuolė tu, Renata!!!:)
AtsakytiPanaikintiNida, dėkui :)
PanaikintiSveiki norejau paklausti kokio dydzio kiausinius emete,nes as pabandziau man gavosi visai nealastinga tesla ,o kieta ir lipni
AtsakytiPanaikintiTešlą reikia kiek paminkyti, tada ji ima net blizgėti. Kiaušinius naudojau vidutinio dydžio. O pieno ar nepamiršote įpilti?
PanaikintiAs emiau L dydzio kaiusinius ir pieno ipyliau bet jinai man vistiek lipo prie kocelo na kociojant traukesi kaip gumine,gal per daug miltu idejau nes kai minkiau truputi ant stalo piliau kad neliptu
PanaikintiLabai įdomu, nes man tešla gavosi net blizganti ir visiškai nelipo nei prie rankų, nei prie kočėlo. Gal eikėjo ją ilgiau šaldytuve pabrandinti?
PanaikintiAciu uz si nuostabu recepta. Gyvename ne Lietuvoje, tai kai nunesiau siu skanestu i sunaus darzeli, visi buvo susizaveje ir groziu ir skoniu. Aciu dar karteli uz sia ideja...
AtsakytiPanaikinti