2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Braškinis Lassi

Braškių sezonas jau ritasi į antrąją pusę, pirmųjų braškių jau spėjome atsivalgyti, bet man, vis tiek, pačios skaniausios yra didelės saldžios braškės su plakta grietinėle, jų niekados neatsivalgau. Braškės ir grietinėlė, turbūt, yra pačios geriausios draugės.
Tik ne visados ir ne visos braškės būna didelės ir gražios, nors ir tokios pat skanios, iš tokių dažniausiai plaku kokteilius. Šį kart suplakiau braškių lassi su naująja trintuve Electrolux Powermix Silent, kurią gavau dovanų tinklaraštininkų vakarėlyje.
Šiuo pagalbininku virtuvėje esu labai patenkinta, jo indas pagamintas iš stiklo, jis turi šešis greičius ir impulso rėžimą. Lėtaisiais greičiais galima suplakti grietinėlę, daržovių tyrę ir net naminį majonezą, greičiau plakami įvairūs kokteiliai, sriubos, žalios daržovės, vaisiai ir uogos. Impulso rėžimas skirtas ledo kubeliams ir kitiems labai kietiems produktams smulkinti. Prietaisas pilnai pateisina savo vardą, nes, kad ir galingas, dirba tikrai tyliai. Vienintelis mažas trūkumas, ne labai lengvas indo užsukimas ant prietaiso, bet po dešimto karto jau įsigudrinau tai daryti greičiau ir mikliau, pripratau. Noriu pasidalinti informacija apie naują vasaros kokteilių konkursą, kuriame galima laimėti mano aprašytą prietaisą. O dėl jo tikrai verta pasistengti.
  • 350 g. braškių
  • 700 ml. natūralaus jogurto
  • 4-5 a.š. medaus
  • ledukų
Pirmiausiai plaktuve išplakiau braškes su medumi, paskui įpyliau jogurto ir vėl gerai išplakiau, galiausiai sumečiau ledukus ir impulso rėžimu juos gerai susmulkinau. Lassi pilsčiau į stiklines ir puošiau braškėmis. Labai maistingas ir gaivinantis gėrimas, man primenantis vaikystę, kai dar nebuvo jokių jogurtų, tada braškes trynėme šakutėmis ir maišėme su grietine ir cukrumi. Puikus kokteilis dienos pradžiai.
Skanių braškių.

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“

3 komentarai:

  1. Oi, Renie, ryt sulaukiu braškyčių iš mamos daržo ir pirmu rikalu darau šį gaivų gėrimėlį. Skamba labai jau vilojančiai ir skaniai. Dar tik nubėgsiu iki turgelio pienuko jogurtui :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip paprasta ir skanu! Bus išmėginta;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vika, kokteilis labai skanus, tikiuosi vaikams patiks:)
    Renata, tikrai labai paprasta ir skanu!

    AtsakytiPanaikinti