2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Salsa padažas

Kol dar turguje galima nusipirkti vietinių pomidorų, paprikų ir aštriųjų pipirų, gaminu greitąjį salsa padažą. Ruduo - laikas, kai galima džiaugtis aštriaisiais meksikiečių virtuvės patiekalais, pagamintais iš Lietuvoje užaugintų daržovių. Šį padažą labai mėgsta mano sūnus, kuris, šiaip, svogūnų, paprikų, česnakų nemėgsta, taigi gaminu ir džiaugiuosi, kad nors tokiame pavidale šias daržoves valgo, nes tai gera vitaminų dozė prieš artėjančią žiemą. 



Salsa padažui prireiks:
  • 2 pomidorų
  • 2 paprikų
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 1 čili pipiro
  • 4 skiltelių česnako
  • ryšelio petražolių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
Šį padažą dar vadinu "skystomis salotomis", nuo stalo jis su kukurūzų traškučiais dingsta vienas iš pirmųjų. 

Skanaus!

Daugiau receptų galite pamatyti portale pinigukarta.lt

6 komentarai:

  1. Labai mėgstu salsa ;) o kodėl kalendrų nenaudojai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mindaugai, tai kad turguje tik šviežių petražolių radau, tai jas ir naudojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu tai gerai padarei, viskas pagal sezoniškumą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. cia yra ne salsa, o nesamone :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arklimantai, o jūs ją pagal šį receptą ar gaminote? Čia ne visai autentiška salsa, o greitasis jos gamybos variantas. Jei salsai naudosite gerai prisirpusius vietinius pomidorus, bus tikrai labai skanu :) O rašydamas žodį nesąmonė jūs padarėte gramatinę klaidą, tikiuosi, virtuvėje sukatės atidžiau nei rašote :)

      Panaikinti