2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Karštas šokoladas

Na pagaliau, žiema atėjo ir į mūsų kiemus. Aplink baltuoja apsnigti medžiai, nenuvalyti šaligatviai, sniegu aplipę batai, rodos, ir šviesiau pasidarė. Dabar pats tas laikas nulipdyti sniego senį, sužaisti gniūžčių karą, pašėlioti ant kalnelio su rogutėmis ir iki paskutinio siūlelio sušlapti pirštines bei jaukiai sušilti rankas ir kūną, geriant saldų karštą šokoladą...


6 asmenims:
  • 1 l pieno
  • 200 ml. riebios grietinėlės
  • 200 g. kepinių šokolado
  • 1 a.š. malto cinamono
  • maltų čili miltelių (ant šaukštelio galiuko)
  • 1 v.š. cukraus
  • 2-3 paprasčiausi lietuviški vaniliniai zefyrai


Pieną su grietinėle užviriau puode, ištirpinau jame cukrų su prieskoniais. Sumažinau ugnį ir sudėjau gabaliukais sulaužytą šokoladą. Viriau ant žemos ugnies, pastoviai maišydama apie 10 minučių, kol gėrimas sutirštėjo. Karštą šokoladą pilsčiau į puodelius, o ant viršaus užmečiau nedideliais gabalėliais supjaustytų tradicinių lietuviškų zefyrų. Patirpę zefyrai ir aromatingas šokoladas puikiai sušildė, o širdis ir gomurys apsalo nuo malonumo.


Mėgaukitės žiema, kol sniegas dar neištirpo!

Receptas adaptuotas pagal žurnalą „Moje Gotowanie“ 2012 Nr. 2

12 komentarų:

  1. Atrodo labai skaniai :)
    Rennie, o kuo skiriasi kepiniu sokoladas nuo iprasto?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oge, gal nuo tamsaus šokolado labai ir nesiskiria, bet kepinių šokoladas http://www.meskenas.lt/lt/gaminiai/kepiniu-sokoladas.html yra kur kas pigesnis, nekainuoja ir 2 Lt, tai saldumynų gamybai visad jį ir renkuosi :)

      Panaikinti
  2. Labai gražios nuotraukos Rennie! Turėtų būti pasaka mėgautis karštu šokolado gėrimu kieme, kur nors gražioje gamtoje :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Reda, čia Druskininkuose, pas mamą kieme tą šokoladą gėrėme :) Dabar, kai toks oras, buvimas lauke vienas malonumas!

      Panaikinti
  3. Rennie, aš kaip tik galvojau, kad reiktų šį skanėstą kurį vakarą pasigaminti :) Įdomi idėja su zefyrais. Ir besmegenis labai gražus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skanaus! Idėją su zefyrais tai pasiskolinau, tik sumaniau panaudoti tradicinius lietuviškus, o ne dažniausiai naudojamus užsienietiškus zefyriukus. Besmegenį dukrytė su mano tėčiu lipdė net seną močiutės puodą rūsyje surado ir ant galvos užvožė :)

      Panaikinti
  4. taip ir įsivaizduoju save su termosiuku šio gardaus šokolado vakštinėjančią prie jūros... manau šį savaitgalį tokį planą su šeimyna įvykdysim - visi trys esam užkietėję šokoladoholikai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš jūros nemačiau nuo vasaros, truputį tau pavydžiu :) Skanaus šokolado!

      Panaikinti
  5. Pasigaminom, vežėmės termosiuką gamton :) super :) dėkui:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vio, džiugu kad patiko :) Tikiuosi išvyka buvo šauni :)

      Panaikinti
  6. Man atrodo, gausis skanus. O šokoladą tamsų (juodą) naudoti, ar galima pienišką? Juodo nemėgstu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudojau juodą, tą kuris kepiniams skirtas, bet receptui naudojamą daug pieno, tai šokoladas tikrai ne kartus gaunasi, kaip tik išeina tokio pieniško skonio :)

      Panaikinti