2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Makaronai "Pasta Carbonara"

Šie makaronai puikiai tiks greitai paruošiamiems pietums arba vakarienei. "Pasta Carbonara" labai sotus ir žiemiškas patiekalas atstovaujantis Romos virtuvę (Cucina Romana). Kai lapkričio mėnesį svečiavausi Romoje, šis patiekalas puikavosi visuose kavinių ir restoranų meniu.  Makaronams "Carbonara" puikiausiai tiks vietiniai produktai - rūkyta šoninė, naminiai kiaušiniai, sūris "Džiugas" ir tikri lietuviški česnakai. Taigi, žiema visur yra žiema, o toks maistas šaltoms dienoms labai tinka. 




2-3 asmenims:
  • 200 g. makaronų
  • 2-3 v.š. pjaustytos rūkytos šoninės
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 4 v.š. riebios grietinėlės
  • 2-3 v.š tarkuoto sūrio “Džiugas”
  • maltų juodųjų pipirų
Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale pinigukarta.lt 

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Ta italų virtuvė... neatsivalgoma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai jau taip, Rūta, italų virtuvė niekados neatsibosta :)

      Panaikinti
  2. oi, esu gaminus ir aš taip makaronus:) labai patiko, o tavieji nuostabiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Oditėle. Aš juos tik po kelionės į Romą pradėjau dažniau gaminti, greičiausiai nostalgija tam miestui veikia :)

      Panaikinti