2012 m. birželio 12 d., antradienis

Šalta raudonoji arbata su braškėmis

Kai lysvėse ir turguose pradeda raudonuoti braškės, mano supratimu, prasideda tikroji vasara. Nors lietuviškos braškės pietų Lietuvoje (kur dabar atostogauju) pasirodė tik praeitos savaitės pabaigoje ir vis dar labai brangios, bet nuotaikos jau visiškai vasariškos.
Kaip ir minėjau, gyvenu atostogų ritmu, visas mano laikas dabar sukasi aplink laisve besidžiaugiančius vaikus, mano mažą darželį, vasarnamio virtuvę, o kiek lieka laisvesnio laiko, stengiuosi mėgautis Dzūkijos pušynais ir labai išgražėjusiu Druskininkų kurortu. Internetas mano vasarnamyje, yra lėtas, kaip sraigė, norėdama įkelti įrašą tam sugaištu tiek pat laiko kiek ir jį parašydama. Taigi, numoju ranka į tą nedidelį atostogų trūkumą ir mėgaujuosi realiu gyvenimu: vaikų bučiniais, augančių daržovių stebėjimu, rytiniais paukščių čiulbesiais, dzūkiško turgaus gėrybėmis ir lėtu sukiojimusi savo virtuvėje. Kadangi manyje jau kuris laikas gyvena mažas kirminėlis, kuris vis graužia širdį, kai tik ilgesnį laiką neskiriu dėmesio savo trečiajam vaikui, skaniajam blogui, tai pažadu, kad pasistengsiu pavaikyti tą sraigės lėtumo internetą ir pasidalinti savo vasaros įspūdžiais.
Šiam kartui labai paprastas šaltos raudonosios arbatos su braškėmis receptas, kurį ruošiau maisto tinklaraštininkų elektroniniam žurnalui, jį atsivertę pajusite tikrus vasaros kvapus.


2 l gėrimo:
  • 4 v.š. kinrožių žiedlapių (Hibiscus) arbatos
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 žalioji citrina
  • 250 g. šviežių braškių
  • 2 l verdančio vandens


Džiovintus kinrožių žiedlapius ir cinamono lazdelę užplikiau verdančiu vandeniu, subėriau cukrų ir leidau arbatai pritraukti bei ataušti.
Kai arbata atšalo ją nukošiau.
Į ąsotį sudėjau ketvirčiais pjaustytas braškes ir citrinos griežinėlius bei užpyliau arbata.
Prieš pateikdama arbatą atšaldau šaldytuve arba pateikiu su ledukais.

Skanių braškių!

12 komentarų:

  1. Labai vasariškas įrašas! Turim planų važiuoti į Druskininkus bent kelioms dienelėms. Myliu šitą miestą :0)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, Druskininkai dabar tikrai labai išgražėję, aš juose būsiu iki vasaros vidurio, gal kartais pavyks ir susitikti :)

      Panaikinti
    2. Būtų labai smagu kavos puodeliui :) Jei niekas nepasikeis, tame tarpe ir oras, planuoju būti Druskininkuose paskutinį birželio savaitgalį...

      Panaikinti
    3. Būtų labai smagu :) Būtinai palaikome kontaktą.

      Panaikinti
  2. vienas labiausiai man patikusiu receptu siame vasariniame oC numeryje!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, jis visiškai paprastas, bet tame jo ir žavesys :)

      Panaikinti
  3. Labai nuotaikingas įrašas! Šią savaitę žada karščius, tai tikrai ketinu išmėginti šitą receptą. Dar norėjau paklausti, ar būtų skanu su žemuogėmis? Sodyboje pamiškėje auga daug, tai mąstau išmėginti tavo šaltos arbatos receptuką, bet su žemuogėmis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aiste, su žemuogėmis būtų visiška prabanga :) turėtų būt labai skanu. Mes irgi šią savaitę šiuo gėrimu gaivinamės.

      Panaikinti
  4. labai skanu ir gaivu. o apie spalvos grožį tai ir eilėraščius galima rašyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Siandiena kaip tik ruosiau pietus terasoje ir atsiminiau,kad maciau sia grazia gerimo nuotrauka. Per kelias minutes pagaminau,o pagyras klausiau visa popiete:-)) Ir del spalvos ir del skonio ir,aisku,braskiu:-)) Aciu uz ideja!

    AtsakytiPanaikinti