Visus visus, kurie čia užsuka,
skaito, komentuoja ir gamina, sveikinu sulaukus gražiausių metų
švenčių! Jaukių, šiltų ir ramių Jums Kūčių! Linksmų,
skanių ir džiaugsmingų Kalėdų!
4 -5 asmenims
Apelsininei ančiai:
- 1 šviežia antis (ne didesnė nei 2 kg)
- 2 apelsinai
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. rudojo cukraus
Apelsinų salotoms:
- 4 apelsinai
- 1 mėlynasis svogūnas
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus (ypatingai tyro)
- 1 v.š. baltojo vyno acto
- maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
Antį nuplaunu, nusausinu. Nuo vieno
apelsino smulkiai nutarkuoju žievelę ir išspaudžiu jo sultis.
Tarkuotą apelsino žievelę sumaišau su cinamonu, pipirais ir
druska, bei šiuo mišiniu gerai ištrinu paukštį. Likusį apelsiną
perpjaunu į keturias dalis ir įkišu į anties vidų. Apelsinų
sultyse ištirpinu cukrų ir apipilu antį. Taip paruoštą antį
marinuoti patogiausia maistiniame maišelyje arba sandariame inde.
Antį marinuoti reikėtų ne mažiau nei vieną parą, karts nuo
karto ją apverčiant, kad vienodai pasiskirstytų sultys.
Šventinę dieną kelios valandos iki
pietų, marinuotą antį įkišu į kepimo „rankovę“, marinato
sultis irgi kartu pilu ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5
valandos. Aš mėgstu apskrudusią antį ir labai gerai iškepusią,
kad net mėsa nuo kauliukų krenta, todėl pakepu ją kiek ilgiau.
Prieš traukdami antį iš orkaitės patikrinkite ar ji pilnai
iškepusi.
Kol kepa antis pasigaminu ispaniškas
apelsinų salotas. Nusilupu keturis apelsinus ir juos supjaustau
apskritimais, gražiai sudėlioju lėkštėje. Svogūną plonai
supjaustau žiedeliais ir paskleidžiu ant apelsinų. Salotas
apibarstau maltais pipirais ir druska. Iš alyvuogių aliejaus ir
acto užmaišau padažą, kurį užpilu ant salotų. Salotas palieku
valandėlei, kad susigertų skoniai.
Iškepusią antį sukarpau žirklėmis
nedideliais gabalėliais, apdedu keptais apelsinais ir pateikiu su
apelsinų saltomis.
P.S. Po anties kepimo išbėga daug jos
taukų, kuriuos visad susipilu į indelį ir pasistatau šaltai.
Anties taukus labai skanu panaudoti kepant orkaitėje bulves ar kitas
daržoves.
Skanių Kalėdų!
Tau ir Tavo šeimai taip pat linkiu gražių švenčių!
AtsakytiPanaikintiAguonėle, ačiū už sveikinimus, Tau irgi linkiu gražių švenčių!
PanaikintiBūk sveika ir laiminga :) Gražių ir jaukių artėjančių švenčių, pavykusių kulinarinių bandymų, gėrovės visai šeimai!
AtsakytiPanaikintiIr aš "pagavau" šiemet antį Kalėdoms :) Kepsiu :)
Miela Aušra, ačiū už linkėjimus ir sveikinimus! Tau ir Tavo šeimai linkiu puikių artėjančių švenčių! Skanios anties :)
PanaikintiAr tiktu sitas receptas zasiai?
AtsakytiPanaikintiManau, tiktų, tik žąsis ne tokia riebi, marinuojant reikėtų dar aliejaus įpilti.
PanaikintiMiela, Rennie - antis tikra puikuolė - ateityje, kai ruošiu nepriklausomas Kalėdas, tikrai pasinaudosiu Tavo kalėdinės antytės receptu! O Tau ir visai tavo šeimai linkiu sėkmingų, sveikų ir malonių nuotykių nestokojančių metų!
AtsakytiPanaikinti