2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Imbieriniai meduoliai

Šie imbieriniai meduoliukai jau tapo tradicija mano šeimoje. Juos kepti ir dekoruoti labai mėgsta patys vaikai. Būtent šiems sausainiams esu prisipirkusi galybę formelių. Jeigu meduoliukuose padarysite skylutes su paprasčiausiu šiaudeliu, jais galėsite papuošti ir Kalėdinę eglutę, o jei prieš kepdami įsmegsite pagaliuką, sausainiai taps dar žaismingesni. Tradiciškai sausainukus puošiu baltu ir raudonu glajumi, kuriuos gaminu citrinų arba spanguolių sultis sumaišydama su cukraus milteliais. Aš nesu labai kruopšti meduoliukų dekoruotoja ir mielai šį darbą perleidžiu savo vaikams, bet jūs juos galite įspūdingiau papuošti, taip kaip siūlo Elžbieta arba Neringa. Taip išpuoštus meduoliukus tai net valgyti būtų gaila :)



Meduoliukams prireiks: 
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 400 g miltų
  • 100 g cukraus (geriau rudojo)
  • 150 g medaus (skysto)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • truputis druskos
  • 2 a.š. maltų prieskonių (imbiero, cinamono, kardamono, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų)
Glajui: 
  • 1 v.š. citrinos sulčių (baltai spalvai)
  • 1 v.š. spanguolių sulčių (raudonai spalvai)
  • cukraus miltelių
Sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale pinigukarta.lt 

Skanių kalėdinių meduolių!

2 komentarai:

  1. Imbieriniai meduoliai, o imbiero nerasta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pastabą, pamiršau prie prieskonių maltą imbierą prirašyti :) Einu pridėsiu...

    AtsakytiPanaikinti