2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

"Smėlinis" obuolių pyragas

Dar vienas užsilikęs filmuotas receptas į obuolių kolekciją. Jis paprastas, lengvai ir greitai pagaminamas, o svarbiausia - labai skanus. Tai savotiškas angliškojo crumble variantas. Patinka man tokie pyragai, nes juos gaminu pagal savo fantaziją ir turimus produktus. Filmuotame recepte pyragui naudojau rupius kvietinius miltus ir buvo labai skanu. Kartais kepdama stiklinę rupių miltų keičiu avižiniais dribsniais, o dažniausiai dedu po stiklinę avižinių dribsnių, rupių ir aukščiausos rūšies kvietinių miltų, dar galima kepti tik su aukščiausios rūšies kvietiniais miltais, bet visuomet jis gaunasi skanus ir kiekvieną kart vis kitoks, neatsibostantis. Baltą cukrų galite keisti ruduoju, o cinamoną kitais mėgstamais prieskoniais. Įdarui be obuolių dar galima naudoti kriaušes, slyvas, o skaniausias jis man su obuoliais ir spanguolėmis. Taigi, eksperimentuokite ir raskite savo nepakartojamą šio "smėlinio" pyrago variantą :)



Šiam pyragui prireiks: 
  • 180 g sviesto (šaldyto)
  • 3 st. rupių kvietinių miltų
  • 1 st. cukraus
  • 4 obuolių
  • 1 v.š. malto cinamono
  • 1 v.š. cukraus
P.S. Dar skanesnis šis pyragas bus pateiktas su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle (tik nesaldinta!) .
Daugiau filmuotų receptų rasite portale pinigukarta.lt
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Atrodo skaniai :) Ar galima trupinius pyragui maišyti su virtuviniu kombainu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su virtuviniu kombainu taip gerai trupiniai nepasigamins, kaip rankomis. Bet žinokit, šie trupiniai labai greitai pagaminami, tokia savotiška meditacija primenanti vaikystę smėlio dėžėje :) Pabandykit!

    AtsakytiPanaikinti