2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Aguonų paruošimas aguonų pienui

Ir kokios gi Kūčios be aguonų pieno ir kūčiukų? Ant mūsų Kūčių stalo tai vienas svarbiausių patiekalų. Apie naminius kūčiukus jau teks kitais metais rašyti, o šioms Kūčioms kviečiu patiems pasigaminti aguonų pieno. Aguonas iš vakaro reiktų užmerkti karštame vandenyje, gerai nuvarvinti ir sutrinti mėsmalės pagalba (permalti 4-5 kartus) arba pasinaudoti virtuviniu kombainu ir jas sutrinti aštriais peiliukais. Kadangi mano virtuvinis kombainas nėra labai galingas, jas maliau su pertraukomis apie 8-10 min. Gerai sumaltos aguonos tampa drėgnos ir lipnios.



Maltas aguonas apie savaitę galima laikyti šaldytuve, o užsinorėjus aguonų pieno, kelis šaukštus aguonų mišinio beliks sumaištyti su vandeniu ir cukrumi (pagal skonį). Maltos aguonos linkusios rūgti, stenkitės dirbti ir jas laikyti labai steriliai. 

Daugiau filmuotų receptų ieškokite portale pinigukarta.lt 

Skanaus aguonų pieno!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą