2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Spanguolių saldainiai

Be spanguolių niekaip neįsivaizduoju nei Kūčių nei Kalėdų stalo, tai gal todėl, kad esu kilusi iš Dzūkijos, kur raistuose šios uogos raudonuoja. Spanguolės - žiemos uogos, priverčiančios jas perkandus susiraukti, bet jų rūgštelėje pilna vitaminų. Iš šių uogų galima pagaminti skanius ir vitaminingus saldainius, kurie kuo puikiausiai tiks kaip saldi kalėdinė dovana. Spanguolių saldainius ruošiau tinklaraštininkų leidžiamam maisto žurnalui oC, jie jau seniai suvalgyti, tai reiks šį savaitgalį ir vėl jų Kalėdoms pasigaminti.


  • 1 st. šviežių spanguolių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 0,5 st. cukraus pudros
Spanguoles perinkau, nuploviau ir gerai nusausinau. Lengvai išplakiau kiaušinio baltymą šakute. Uogas užpyliau plaktu kiaušinio baltymu. Drėgnas uogas po vieną gausiai apvoliojau cukraus pudroje ir sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uogas trumpai padžiovinau vos šiltoje orkaitėje. Išėmiau ir palikau galutinai išdžiūti. Uogų saldainius sudėjau į stiklinius indelius ir puošiau kaip dovanėles.


Skanių spanguolių!

9 komentarai:

  1. Saldainiai saldainiais, bet koks gražus įpakavimas, koks šventiškas, net jei tas stiklainėlis būtų tuščias vistiek būtų graži dovana :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, Maisto Diletante, vis kaupiu gražesnius indelius, juk niekada nežinai kada jų prireiks. Indelio dangtelį aptraukiau medžiaga ir gavosi kuo puikiausias indelis skaniai dovanai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabiai paprastas receptas, tobulas įpakavimas ir nerealios foto! Gal galėtumėte pasakyti,kokiu fotoaparatu fotografuojat? Ruošiu savaitgalį šį skanėstą,kaip tik dovanėlės 1trūxta

    AtsakytiPanaikinti
  4. wau koks grožis!!!;) ir įtariu, kad skanu..;) įtariu, kad iš šaldytų spanguolių saldainių nesigautų ar ne? be to, kaip džiovinti, kai orkaitė "caro" laikų?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Įtariu, kad įspėsiu gražiojo stiklainėlio paslaptį;)- saulėje džiovinti pomidorai, gal?
    O šiaip ir saldainėliai, ir foto super:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mielas Anonime, gamink su kietesnėmis spanguolėmis, nes labai minkštos džiovinant truputį patįžta. Aš fotkinu su senučiu, bet veidrodiniu Pentax K200, na bet svarbiausias vaidmuo čia obkjektyvams, turiu macro 100 mm/2.8 ir 50 mm/1.4, labai jais džiaugiuosi :)
    Oditėle, iš šaldytų jau būtų ne kas, nes jos suminkštėjusios. Su orkaite ne labai padėsiu, gal kartais turi elektrinę vaisių džiovyklę, labai tiktų :)
    Kiek pamenu tai buvo medus iš Lenkijos, greičiausiai Gdansko :), nes šonuose yra kabliukai šaukšteliui. Labai džiaugiuosi, kad tau patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Rima, paskutine pastraipa skirta tau, kažkaip vardas pradingo:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū labai už informaciją ir patarimus. Kaip tik gavau vakar šviežių spanguolių :) Gero savaitgalio :)

    AtsakytiPanaikinti