2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Saldžioji Belgijos pusė

Šv. Valentino dienos proga, norėčiau su jumis pasidalinti paskutinės savo kelionės į Belgiją įspūdžiais. Kadangi, šie įspūdžiai tikrai saldūs, tai šiai dienai jie labai tiks. Iš anksto norėčiau atsiprašyti, nes kai kurios nuotraukos fotografuotos per vitrinų stiklus, mat, neturėjau drąsos kiekvieną kart užeiti į pačias parduotuvėles. Šį kartą bus daugiau vaizdų nei rašliavos, nes ką gražiau čia bepridursi...
Man Belgija neįsivaizduojama be jos saldžiųjų vafliukų su dar saldesniais papuošimais ant jų.
O tų tešlainių grožis... Gaila kad nenupaveikslavau šalia gulėjusių medinių jų formelių.
 Nors buvo lapkritis už vitrinų stiklų puikavosi braškės, aplietos šokoladu...
 Saldus šokolado fontanas.
Specializuotoje karamelės parduotuvėlėje, įvairiausių rūšių ir skonių karameliniai saldainiai.
Nuostabios sausainių dėžutės, kaip iš kokio filmo.
Puiki vafliukų forma.
 
Tradiciniai želiniai saldainiukai.
 
Briuselio senamiestyje puikuojasi šokolado muziejus. Šokolado sudedamųjų dalių eksponatai.
Saldūs muziejaus eksponatai.
Senovinės šokolado formelės.
Muziejuje pakliuvome į šokoladinių saldainių "pralines" gamybos prezentaciją. "Pralines" - tradiciniai belgų šokoladiniai saldainiai su įvairiais įdarais. Skystas šokoladas yra užpilamas į formeles ir po kiek laiko vėl išpilamas, tas plonytis šokolado sluoksnis likęs formelėje, padedamas stingti, o sustingęs lengvu pakratymu ištraukiamas iš formelės, tada jau ateina eilė ir saldainio įdarui.

Tai štai tokie saldūs mano įspūdžiai iš Belgijos!

5 komentarai:

  1. Smagiai "pakeliavau" akimis ;)
    Ir aš ten norėčiau, paragauti visko po trupinėlį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Julija, aš ir pati dar norėčiau ten sugrįžti, nes ne viską spėjau išragauti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus įrašas. Gražu ir skanu manau buvo. Aš kaip tik dabar rašau apie Belgijos virtuvę. Gal netyčia kokį receptą parsivežei ir pasidalinsi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Renata. Kadangi svečiavausi pas draugus dirbančius Briuselyje, tai vietinį maistą valgiau tik viešosiose maitinimo vietose. Iš kiekvienos kelionės stengiuosi parsivešti po kulinarinią knygą apie tradicinį maistą, bet šį kart tokios anglų kalba neradau, viskas tik prancūziškai. Galėčiau tik pridurti, kad Belgų virtuvę reikėtų skirstyti į valonų ir flandrų. Belgai didžiuojasi savo keptomis bulvytėmis (frites) ir skelbiasi, kad tai ne prancūziškas išradimas, o būtent belgiškas, jas jie valgo su majonezu. Vėlų rudenį prasideda moliuskų sezonas, kaip tik jie, su įvairiais padažais, man labiausiai asocijuojasi su Belgija. Ir, aišku, vafliai, visai paprasti su saldžiu sirupu ir daug cukraus arba plakta grietinėle su priedais. Tikiuosi kiek nors pagelbėjau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai ačiū už pagalbą. Apie tai, kad prancūziškos bulvytės iš tiesų yra labiau belgiškos teko skaityti. Radau ir receptą kaip jas "teisingai" iškepti, pamėginsiu. Aš taip pat keliaudama stengiuosi būtinai parsivežti knygą apie tos šalies tradicinę virtuvę. Dar kartą ačiū!

    AtsakytiPanaikinti