2012 m. balandžio 17 d., antradienis

Sumuštiniai su dilgėlėmis ir mėlynuoju sūriu

Praėjusį savaitgalį jau pasirinkau šviežių dilgėlių. Jos dar visai mažos, bet jau auga, laikas jas rinkti ir mėgautis išsiilgta per žiemą žaluma. Pernai iš dilgėlių viriau sriubą, skaninau jomis sviestą ir omletą, bei dėjau jų į pyragą su kiaušiniais. Šiemet irgi jau suplanavau pagaminti visą puokštę patiekalų su šviežiomis dilgėlėmis. Pirmiausiai šiųmetines dilgėles išbandžiau kepdama karštus pikantiškus sumuštinius su mėlynojo pelėsio sūriu, kuriuos prieš metus nusižiūrėjau BBC Good Food žurnale. Šie nekasdieniški sumuštiniai galėtų būti puiki užkanda prie baltojo vyno.


2 asmenims:
  • 200 g. šviežių dilgėlių
  • 100 g. riebios grietinės
  • 100 g. "Memel Blue" sūrio
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 6 gabalėliai čiabatos duonos
  • gabalėlio sviesto
  • 1 v.š. moliūgo sėklų


Pjaustytą čiabatos duoną paskrudinau grilio keptuvėje (tai galima padaryti ir orkaitėje arba duonos skrudintuve).
Kol duona apskrudo, kelias minutes svieste lengvai apkepiau nuplautas dilgėles. Indelyje sutryniau pelėsinį sūrį su grietine ir keptomis dilgėlėmis.
Apskrudusią duoną aptepiau garstyčiomis, o ant viršaus tepiau sūrio-dilgėlių užtepą, apibarsčiau moliūgo sėklomis.
Sumuštinius kepiau įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Tiems, kas mėgsta pelėsinį sūrį, šie sumuštiniai su dilgėlėmis turėtų tikrai patikti.

Skanaus!

9 komentarai:

  1. mmm, va čia labai gerai. labai labai. eisiu dilgėliaut :) tiesą sakant, jas tik grožio procedūroms tik ir naudojau. na, dar arbatoms, o maistui neteko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgita, pabandyk dilgėles, tai tikra pavasarinė šviežiena, o sumuštinukai labai pikantiški :)

      Panaikinti
  2. Nuostabus receptas, man labai patiktų. Ir aš šiemet tikrai vėl dilgėliausiu, tik pas mus dar jų nematyti, pavasaris pajūry visuomet šaltesnis :) Užtat prisirinkau jaunučių kiaulpienių lapelių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, Dzūkijoje dilgėlės irgi dar visai mažutės, reikėjo ieškoti atverčiant pernykščius lapus :), o šviežių kiaulpienių dar nepastebėjau. Sėkmingo dilgėliavimo !

      Panaikinti
  3. žinau, kad tobuli sumuštinukai!
    aš tai labaaaai laukiu dilgėlių, kad kaip ir pernai galėčiau gamint lietinius blynus su dilgėlių+česnako+varškės įdaru, prašom išbandyti :) o jei dar ant viršaus kokios naminės adžikos ar pomidorų padažiuko, iš viso nerealu :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. prisiminiau, ten dar dėdavau į įdarą negailėdama troškinto-apvirto smulkinto svogūno, o kas mėgsta, gali jį tiesiog apkepti ant sviesto :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nujaučiu, kad būtų skanu ir orkaitėje keptos su lupena bulvės su pan. anksčiau mano minėtu įdaru :)
    bandysiu iškart, kai tik prisirinksiu dilgėlių :)
    o dar šiemet tikrai jų daug žadu prisirinkt ir užsišaltyt :)

    AtsakytiPanaikinti