Kartais būna taip, kad niekaip
nesirašo, mintys tiesiog užsirakina galvoje ir niekaip nenori iš
jos išlįsti. O kartais būna taip, kad niekaip nesifotografuoja,
t.y. fotografuojasi, bet ne taip gerai, kaip norėtųsi. Dažnai
tenka maistą fotografuoti vakarais, kai saulės šviesos jau
nepakanka, o dar dažniau tenka skubėti, nes maistas šąla,
draugai ir šeima laukia, vaikai zyzia. O tada turiu tokius vaizdus,
kurių ilgai nesiryžtu viešai rodyti. Taip buvo ir su šiuo
receptu, pasižiūriu į nuotraukas ir atidedu rašymą kitai dienai,
o kitą dieną vėl viskas kartojasi ta pačia eiga. Bet receptu visgi pasidalinti norisi, nes jis tikrai geras...
Šiuos voveraičių crostini ruošiau Cobb kepsninėje.
Pasistatėme ją tiesiai ant stalo, kaip kokį fondiu indą ir
mėgavomės kepimu. Visi sėdim, kepam, plepam... Puiki idėja
vasaros vakarienei lauko terasoje ar balkone, nes ši kepsninė
tinka ten, kur neįmanoma naudotis įprasta kepsnine. Voveraitės
kuo puikiausiai iškepė folijos maišeliuose ant kepsninės, o ant
žarijų skrudinta duona buvo daug skanesnė ir traškesnė nei kepta
orkaitėje, o dar ir dūmais kvepėjo...
4 asmenims:
Voveraičių maišeliams (2 vnt):
- 1 l. šviežių voveraičių
- 50 g. sviesto
- ryšelio šviežių svogūnų laiškų
- 2 česnako skiltelių
- ryšelio šviežių krapų
- kelių šviežių čiobrelių šakelių
- maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
- folijos (kepimui)
Skrudintai duonai:
- 2 vnt. prancūziškos duonos baguette
- kelių česnako skiltelių
- šviežių čiobrelio šakelių (papuošimui)
- tarkuoto sūrio „Džiugas“ (apibarstymui, bet nebūtinai)
Voveraites nuploviau, dideles
suplėšiau, o mažas palikau sveikas.
Svogūnų laiškus supjausčiau,
česnakus, krapus ir čiobrelius kartu sukapojau ir sumaišiau su
voveraitėmis, viską skaninau prieskoniais.
Atplėšiau du didelius folijos lapus,
ant kurių subėriau pusiau padalintas voveraites, o ant kiekvieno
uždėjau po sviesto gabalėlį. Foliją perlenkiau pusiau ir
suformavau keturkampius krepšelius, kurių kraštelius gerai
užsukau, kad kepant voveraičių sultys neišbėgtų.
Ant kepsninės dėjau folijos maišelius
su voveraitėmis ir kepiau apie 15 minučių uždengusi kepsninės
dangtį, kol maišeliai išsipūtė (matosi nuotraukoje).
Kol voveraitės kepė susipjausčiau
įstrižai prancūziškas baguette, česnako skilteles perpjoviau
pusiau (kad būtų patogiau duoną įtrinti).
Kai abudu maišeliai su voveraitėmis
iškepė ant Cobb grotelių skrudinome duoną iš abiejų pusių.
Galiausiai kiekvienas sau darėmės po crostini:
duoną pasitrynėme perpjauta česnako skiltele ant viršaus dėjomės
folijoje keptų voveraičių, puošėme ir skaninome šviežiais
čiobreliais ir tarkuotu sūriu „Džiugas“.
P.S. Jas valgėme užsigerdami baltu
vynu, puikios ir nereikalaujančios daug darbo užkandėlės, kurias
gaminant kartu, dar lieka daug laiko ir bendravimui.
Skanių voveraičių!
suprantams jausmas, as irgi jau visus užknisau su savo fotografavimais prieš valgant:))
AtsakytiPanaikintiUgne, maniškiai prie fotografavimo jau priprato, tik aš pati niekaip negaliu priprasti fotografuoti paskubomis :)
Panaikintisiaip gerbiu sita bloga, receptai faini, bet jau tas Cobb reklamavimas per gerkle lenda...
AtsakytiPanaikintiMielas Anonime, niekados nereklamuočiau daikto ar produkto, kurio pati neišbandžiau ir kuris man pačiai nepatinka. O šita kepsninė tikrai geras daiktas, esu ja labai patenkinta, todėl ir dalinuosi su skaitytojais savo patirtimi, gal kam nors ji visgi bus naudinga :) Tikrai taip, tai savotiškas reklamos būdas, bet su reklama mes susiduriame visur: gatvėje, laikraščiuose, žurnaluose, įsijungę TV ar radiją, jei ji mums neįdomi, paprasčiausiai ją ignoruojame.
Panaikintio man tai nelenda, labiau lenda tokie pavyduoliai, kad štai jiem niekas nepasiūlė pas juos reklamuotis:D
AtsakytiPanaikintiDėkui, Ugne, už palaikymą :)
PanaikintiMan netrukdo - va gyveni ir sužinai, kad ir toks fainas daiktas yra, kurio man kada nors labai reikės :)
AtsakytiPanaikintiTikiu, kad buvo skanu - voveraitės vieni geriausių grybų :)
Ačiū, Indre :) Voveraitės - mano mėgstamiausi grybai, o šią kepsninę nuoširdžiai galėčiau rekomenduoti :)
PanaikintiMes kaip iš anksto susitarę - pas tave crostini, pas mane bruschetta :) Tie patys skrebučiai su voveraitėmis, tik pavidalas šiek tiek kitoks :) Puikus vasariškas užandis!
AtsakytiPanaikintiAušra, matyt mąstome panašiai :) Visgi puikus duetas - šviežios voveraitės ir traški duona.
PanaikintiNeatsilaikau prieš voveraites:)Labai gražiai ir skaniai atrodo, o aš dažniausiai jas tik raugiu arba kaip padažą naudoju. Ačiū už idėją:)
AtsakytiPanaikintiOdeta, nėr už ką :) o aš seniai norėjau užraugti voveraites pagal kokį išbandytą receptą, būtinai pasidalink :)
Panaikinti