2011 m. spalio 4 d., antradienis

Baravykų sviestas

Dar vienas receptas ruoštas "Pinigų kartai". Nors šiemet baravykų ir nėra daug (šie iš turgaus), bet baravykų sviestą pasigaminti tikrai verta. Jis puikiausiai tiks bulvėms, kepsniams, koldūnams, grikių košei skaninti ar paprasčiausiai užsitept ant duonos. Sviestas kuo puikiausiai išsaugo baravykų aromatą, o šaldiklyje jį laikau apie mėnesį. 



Man šis sviestas praverčia, kai neturiu laiko sukiotis virtuvėje, tai net paprasčiusi makaronai juo paskaninti virsta skanumynu.

Skanaus!

10 komentarų:

  1. Skani idėja, Rennie. Tik aš gal tuos grybukus smulkiau sukapočiau ar strinčiau blenderiu. O tada ant paskrudintos duonelės... :) Na, bet jai ant makaronų, gal geriau ir taip..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš įsivaizduoju koks kvapas to sviestuko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. laukiau šito įrašo bloge..;) jis man toks skanus pasirodė..o įsivaizduojant jį ant bulvyčių - mmm gardumėlis..;))

    AtsakytiPanaikinti
  4. sviestas atrodo fantastiškai, bet žiūrėjau video ir galvojau: būtinai reikia silikoninės mentelės, gi kiek gėrio keptuvėj, o po to ir inde liko!.. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ausrra, kuo smulkiau pjaustai grybus tuo labiaiu jie kepami išsausėja. Dažniausiai šį sviestą naudoju kaip trumpalaikį baravykų konservavimo būdą ir greitą padažą, tai pjaustau smukliai, bet nekapoju. Jeigu ruoščiau šį sviestą, kaip užtepėlę, tai jau iškeptus baravykus sutrinčiau blenderiu ir tada sumaišyčiau su sviestu, visai gera mintis reiks kada pabandyti :)
    Maisto Diletante ir Oditėle, dėkui, tikrai kvapnu ir skanu :)
    Egle, mentelę turiu ir naudoju, tik pakabinta ji kitoje virtuvės pusėje, o filmuojant griebiau šaukštą, nes arčiau buvo (bijojau už laidų užkliūti). Kitą kartą jau turėsiu patirties ir viską susidėsiu po ranka:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rennie, aš ir smulkinu jau pakeptus grybus, žalius verdu ar kepu labai stambiai supjaustytus dėl tavo minėtos priežasties. Net žiemai konservuoju stambiai supjaustytus, o po to jau kaip reikia.. :) Čia smulkmena, bet kuriuo atveju baravykų sviestas, vienoks ar kitoks, labai puikus skanėstas.. O dar jei primaišius kapotų čiobrelių.. :)
    Dėkui už idėjas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai taip, Ausrra, grybai ir čiobreliai patys geriausi draugai, puikiai kartu dera :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šaunuolė Rennie :) su džiaugsmu ir dideliu smalsumu peržiūriu visus filmavimus, patinka, labai patinka :) net noris, kad tos mini laidelės prailgėtų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Super, Rennie! Taip ir toliau :) Tik na...gal šypsenėlių daugiau? :) Įsivaizduok, kad tai pasakoji savo gerai draugei, su "la la la" pačiauškėjimais, gal kiek atsipalaiduosi, o ir laidelė bus tobula :) Nesusikaustyk, manau atrodytum idealiai su šypsena veide ;) Sėkmės ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dėkui, Reda, džiaugiuoti, kad tau patinka :)
    Mielas Anonime, ačiū už patarimus. Vakar kaip tik filmavome sekančias šešias laidas, bandžiau daugiau šypsotis, bet labai jau teko skubėti, tai viskas iš rankų krito :)

    AtsakytiPanaikinti